Oavgjort för U19 mot BP

2 augusti, 2015 |

Kalmar FF:s U 19-killar tog emot BP i toppmötet på Gastens A-plan, en match som efter stor dramatik slutade 2-2 (1-0).

Det var Kalmar FF som började matchen bäst och efter ett fint anfall skar Svante Ingelsson in från sin högerkant, väggspelade med Calle Johansson och distanssköt in ledningsmålet efter bara ett par minuter.

Kalmar FF fortsatte kontrollera matchen, spelade ett varierat passningsspel och kom ofta till avslut.
Det var närmre 2-0 till hemmalaget än kvittering för BP.
– Första halvlek var på många sätt riktigt bra. Då spelade vi på ett sätt som vi strävar efter. Tajt defensiv, noggrant och koncentrerat agerande och nästan alltid med ett mod i passningsspelet. Och vi tog oss framåt med våra passningar. Det var gott att se, säger Henrik Rydström, tränare för laget.

Andra halvlek blev jämnare. BP klev högre upp i sin press, försökte låsa Kalmar FF:s spelskickliga mittfält och fick viss effekt av den taktiska förändringen. Men Kalmar FF kom ändå då och då förbi förstapressen och tog sig rättvänt in bakom BP:s mittfält.

Men i andra halvlek fastnade KFF-attackerna oftare i BP-försvaret än vad som var fallet i första halvlek. Vilket fick till följd att BP kunde kontra på KFF och det var i omställningsspelet som BP visade sin styrka. Ett stolpskott och ett friläge för BP tillkom båda efter sylvassa kontringar.
Å andra sidan hade Kalmar FF också sina lägen.

Kalmar FF:s 1-0-ledning höll i sig fram till den 85:e matchminuten. Då slank ett skott från Viktor Gyökeres förbi Elias Eriksson i KFF-målet.
Och när Kalmar FF fick en hörna i den 90:e matchminuten och det luktade hemmamål slutade sekvensen med ytterligare en vass BP-kontring. Ett distansskott senare, den här gången från inbytte Yaffet Kahsay, stod det 2-1 till gästerna, som alltså hade vänt i slutskedet av matchen.

Dock. Det fanns lite kvar i KFF-tanken. Johan Ramhorn vann bollen, hittade ut till outtröttlige Pontus Fredriksson på vänsterkanten, vars inspel var distinkt och välriktat. Framför Viktor Göranzon i BP-målet dök Isak Magnusson upp. Och satte bollen i mål och det var kvitterat!
Strax därefter blåste domaren av matchen.

– Jag är både nöjd och besviken. Om man nu kan vara det på samma gång. Nöjd med stora delar av prestationen. Besviken över att vi låter BP vända på resultatet. Men sedan nöjd över att vi orkade och kunde kvittera, säger Henrik Rydström.

Resultatet innebär att BP och Kalmar FF har samma antal poäng i serien, 30. Men Kalmar FF har en match mindre spelad.
Den spelas på torsdag, på Gasten A. Mot Syrianska.