Oavgjort mot Italien för Söderqvist

8 oktober, 2011 |

Måns Söderqvist spelade återigen 90 minuter i P18/93-landslaget

Kalmar FF:s Måns Söderqvist spelade återigen 90 minuter när det svenska P18/93-landslaget på lördagen fick 1-1 mot Italien i EM-kvalet. En sent straffmål från Amin Nazari (Malmö FF) på Påskvallen i Varberg innebär att Sveriges chanser i kvalgruppen lever.

I torsdag föll Sverige lite oväntat inledningsmatchen mot Azerbajdzjan med 0-1. Även dagens motståndare Italien kom till spel med en förlust mot Rumäninen i bagaget och båda lagen hade således kniven på strupen att inte förlora för att chansen till vidare avancemang till Elit Round skulle leva vidare.

Måns Söderqvist fick återigen förtroende av förbundskaptenen Tomas Turessom i den svenska startelvan. Söderqvist bildades anfallspar med Mikael Ishak (Assyriska FF) och spelade 90 minuter. Ishak fick 79 minuter innan han byttes av till förmån för Karl Holmberg (Örebro SK).

Italien gick till pausvila med en rättvis 1-0-ledning. I den andra halvleken drog sig laget tillbaka och det öppnade upp för Sverige som skapade en hel del chanser. Strax före full tid tilldömdes Sverige en turlig straff sedan en italienare fått bollen på handen. Fram stegade Amin Nazari som inte gjorde något misstag och kvitteringen var ett faktum.

Med 1-1 och en del tilläggstid valde Sverige sedan att slå vakt om poängen. Hade blågult förlorat dagens match hade kvalet varit över för Sverige, som på tisdag i Falkenberg ställs mot Rumäninen som via en 3-0-seger över Azerbajdzjan tidigare idag säkrade avancemang till Elit Round.