Oavgjort mot Malmö FF

15 augusti, 2016 |

Lucas Hägg-Johansson debuterade mellan stolparna och stod för en stabil insats när KFF fick oavgjort 1-1 mot Malmö FF

MFF började matchen klart bäst och skapade en handfull fina lägen i den första halvleken – men chanserna blev aldrig farligare än att målvaktsdebutanten i KFF-målet Lucas Hägg-Johansson med enkelhet kunde avstyra eller se MFF-avsluten gå utanför eller över sin målbur. KFF kom dock tillbaka starkt och hade även en boll inne bakom Johan Wiland i MFF-målet då domaren ansåg att David Elm gått in lite för tufft i nickduellen. Oavgjort 0-0 stod sig istället halvleken ut.

I den andra halvleken skulle KFF få in ännu en boll men denna gång var det aldrig någon diskussion då Jonathan Ring påpassligt och finurligt hittade ett skottläge som letade sig in bakom Wiland. Det såg länge ut som Rings mål skulle bli matchavgörande men med mindre än fem minuter kvar att spela kunde MFF kvittera med ett välplacerat skott från Anders Christiansen.

Peter Swärdh efter matchen
– Jag tycker att vi gör en bra match mot ett väldigt bra motstånd, vi tappade segern borta mot Malmö i den sista minuten och även här hemma med väldigt kort tid kvar att spela – det känns självklart tufft men vi var mer värda 3 poäng i Malmö än vad vi var här idag.