Oavgjort mot Östersunds FK

5 maj, 2019 | Okategoriserade

Dagens match mot Östersund på Guldfågeln Arena slutade 1-1 (0-1). Östersund tog ledningen efter två minuters spel. Fidan Aliti skickade sedan in kvitteringen för Kalmar FF i början av den andra halvleken.  

Det blev en jobbig start på matchen för Kalmar FF efter att Dino Islamovic rullade in 1-0 för bortalaget efter två minuters spel. Därefter inleddes en chanskavalkad utan dess like för hemmalaget utan att bollen ville leta sig in bakom Östersundsmålvakten Sixten Mohlin. Efter mängder av målchanser med bland annat skott i ribban och stolpen kunde bortalaget hålla undan och gå till halvtidsvila med 1-0.

– Vi åker på ett tidigt mål som inte är bra av oss. De får även ett snabbt läge kort därefter som med lite otur kunde inneburit 0-2. I övrigt skapar vi en mängd med målchanser framåt och gör mycket bra, säger KFF:s tränare Magnus Pehrsson om den första halvleken.

I den andra halvleken kommer Kalmar FF ut och fortsätter rada upp målchanser, precis som i den första. Efter en minuts spel fick man en hörna som så småningom letade sig ut till Fidan Aliti som fick på en drömträff och kvitterade till 1-1. Oerhört rättvist kvitteringsmål och känslan i detta skedet var att segermålet låg väldigt nära till hands. Kort därefter hittade Piotr Johansson fram med en passning i straffområdet till Isak Magnusson som gjordes ner och domaren pekade på straffpunkten. Romario stegade fram för att slå straffen men Sixten Mohlin chansade rätt och kunde tippa ut bollen till en hörna. Östersund lyckades till slut hålla undan efter en väldigt fin genomförd match från Kalmar FF:s sida. 

– Vi gör återigen en väldigt bra fotbollsmatch där vi är bra i spelet, bra med boll och pressar på ett bra sätt. Känslan är att vi gör helt rätt saker och har sett det i många matcher där motståndarna är nöjda med en poäng efteråt. Vi blir bättre och bättre men det är en dålig känsla att inte bollen går i mål. Ska vi ta med oss något positivt är det att vi har fler avslut på mål än tidigare. Börjar vi förvalta dessa framöver så kan det bli roligt för oss, avslutar Magnus Pehrsson. 

Ett stort tack till alla som kom till Guldfågeln Arena idag och hejade fram Kalmar FF. Nästa match spelas nu på lördag mot Helsingborgs IF kl.16.00. Biljetter till den matchen köper du här!

Byten KFF
67 min: Isak Magnusson ut, Papa Diouf in
76 min: Måns Söderqvist ut, Mahmoud Eid in
86 min: Moestafa El Kabir ut, Nils Fröling in

Byten ÖFK
62 min: Samuel Mensiro ut, Marco Weymans in
71 min: Hosam Aiesh ut, Ludvig Fritzon in
90 min: Dino Islamovic ut, Alhaji Gero in
Gula kort
KFF: Moestafa El Kabir, Viktor Elm, Fidan Aliti, Rasmus Elm
ÖFK: Marco Weymans, Noah Sonko Sundberg, Tom Pettersson, Dino Islamovic, Sixten Mohlin

Skott på mål: 8-4
Skott: 
22-6
Hörnor: 
11-3

Annons