Ole höll nollan på Nya Parken

25 september, 2014 |

Kalmar FF fick med sig en poäng hem från Norrköping

Kalmar FF bjöd på en fin inledning av kvällens match på Nya Parken där man dominerade bollinnehavet och även målchanserna under första halvlek.

Kalmar FF fick med sig en poäng hem från Norrköping

Kalmar FF bjöd på en fin inledning av kvällens match på Nya Parken där man dominerade bollinnehavet och även målchanserna under första halvlek.

Redan i den sjunde spelminuten tog sig Hovda fram till skottläge men bollen gick utanför Sahlmans högra stolpe. Tio minuter senare ställde Kalmar FF om snabbt och bollen hamnade hos Papa Diouf som fick på ett bra avslut som Sahlman lyckades tippa till hörna. Minuterna senare serverade Papa bollen till Pär Ericsson som, vid första stolpen. bredsidade bollen straxt över ribban.

Papa Diouf fortsatte sin offensiv och i den 32:a minuten var det riktigt nära men hans tunga halvvolley skruvade sig utanför högra stolpen..

Norrköping avslutade halvleken med en riktigt het chans när Rawez Lawan bröt in från höger och träffade Söderbergs ribba.

I andra halvlek fick vi se ett mer defensivt inriktat KFF och IFK jämnade ut bollinnehavet. Rent chansmässigt så var det Norrköping som var närmast under andra halvan. Mn inledde med ett fint anfall som inte gav något utan istället svarade KFF upp genom Papa Diouf som, från sin högerkant, spelade över till Romario som avslutade straxt utanför vänstra stolpen.

I den 72:a minuten tog sig Emir Kujovic fram i samma position som Lawan i första halvlek och även Kujicks avslutt tog i ribban.

Halvleken avslutades med en bra chans för IFK när Alexander Fransson tog fick på ett tungt skott som strök ovansidan av Söderbergs ribba.

Matchen slutade 0-0 och därmed bröt Kalmar FF den negativa bortatrenden och som hållit i sig sedan den 31:a maj då man spelade 1-1 borta mot Halmstad.

Hasse Eklund efter matchen
– Det känns bra att få en poäng i dag. Vi har ju haft en negativ trend ett tag nu och det känns bra att bryta det dödläget och få en poäng mot ett vilt kämpande, desperat Norrköping som ligger i botten. Det är inte lätt att komma till en sådan bortamatch men jag är jättestolt över grabbarna som gjorde en jättebra fight och krigade. I och med att vårt anfallspel saknade en del kvalitet idag, får jag villigt erkänna, så är jag dessto nöjdare med vårt försvarsspel. Vi höll nollan borta för första gången sedan 7:e maj när vi spelade 0-0 mot Djurgården och det är en moraliskt bra sak för oss att bygga vidare på. Resten får vi ta framöver, just nu är jag bara stolt över grabbarna och stolt över den här poängen och den taktiska kunskap vi visade upp 

Matchfakta hittar du här.

Annons