”Ole Söderberg gör en fantastisk prestation idag”

10 september, 2016 |

Eftermiddagens match mot IF Elfsborg på Borås Arena slutade oavgjort, 1-1. Vi tog ett kort snack med tränare Peter Swärdh efter matchen. 

Det kändes som ni började matchen väldigt offensivt och kunde störa Elfsborg på ett bra sätt. Vad hade ni pratat om inför matchen?

Eftermiddagens match mot IF Elfsborg på Borås Arena slutade oavgjort, 1-1. Vi tog ett kort snack med tränare Peter Swärdh efter matchen. 

Det kändes som ni började matchen väldigt offensivt och kunde störa Elfsborg på ett bra sätt. Vad hade ni pratat om inför matchen?
– Det var en del av taktiken att stoppa dem tidigt i speluppbygnaden och komma högre upp. Det fanns sekvenser i inledningen av matchen där vi lycakdes men alldeles för ofta så spelade de förbi den pressen. Vi blev väldigt baktunga, inte minst i andra halvlek. Då fick vi försöka hitta ett annat sätt att spela på. Vi hade svårt att hantera Claesson och Jebali.

Vad är du mest nöjd med i sättet ni hanterar matchen idag?
– Det är att vi fick med oss en poäng. Sen måste jag tillägga att Ole Söderberg gör en väldigt bra match idag med flera avgörande räddningar. Tittar man på matchen sen i efterhand kommer man säkert se att backlinjen gör flera bra saker. Däremot tycker jag överlag att vi både försvarar oss för dåligt och anfaller för dåligt för att vara tillräckligt nöjda med vår prestation. Nu gäller det att åka hem och göra vår läxa, så att vi kan göra rätt för att kunna hitta en prestation som är mycket starkare på lördag mot Östersund. 

Både Romario och Ismael blev utbytta idag. Var det skador eller rent taktiskt?
– Det var trötthet i bägge två som gjorde att vi bytte dem. Tittar man på Ismael så var det mer av en försikthetsåtgärd kopplad till hans tidigare problem med sin baksida. Romario bytte vi för att gå ner och spela med tre centrala mittfältare. Så det var rent taktiskt.

Det blev mycket snack om frisparken som leder fram till Elfsborgs kvittering. Hur såg du på situationen?
– Jag har inte sett den ännu och såg för dåligt från min position. Kan inte uttala mig där ännu.

Om vi ska titta på de positiva delarna, vad tar ni med er till nästa match?
– Vi ska vara glada att vi tar 1 poäng här idag. I grunden tycker jag att det är en stark poäng att ta med oss från Borås. Tittar man på det övriga så handlar det om att vi behöver göra bättre ifrån oss både anfalls- och försvarsmässigt. Det är väldigt tydligt här idag och där har vi stora möjligheter att förändra oss till det bättre.

Är det någon särskild spelare du vill lyfta fram från dagens match?
– Ole Söderberg var vår bästa spelare idag och gjorde avgörande räddningar för vår del. 

Annons