Pressmeddelande

17 juni, 2010 |

Kalmar Energi blir officiell energileverantör till Kalmar FF och Guldfågeln Arena. Avtalet är femårigt och avser leveranser av el och fjärrvärme

Kalmar Energi blir officiell energileverantör till Kalmar FF och Guldfågeln Arena. Avtalet är femårigt och avser leveranser av el och fjärrvärme

Samarbetet innebär att Kalmar Energi levererar förnybar el och fjärrvärme till Guldfågeln Arena. Arenan får därmed en koldioxidfri energiförsörjning. Dessutom kommer Kalmar Energi erbjuda ”gröna parkeringsplatser” vid anläggningen med möjlighet till laddning av elbilar. Fotbollsälskare som kör elbil kan få en reserverad parkeringsplats. Under tiden fotbollen avnjuts laddas bilen med förnybar el för en miljösäker hemresa. 

–  Vi sätter stort värde på en bra miljöprofil för Kalmar FF. Vi vill att fotboll ska vara en ”grön sport” som spelas på riktigt gräs och som lämnar så små klimatavtryck som möjligt. Samarbetet med Kalmar Energi borgar för en mycket stark miljöprofil på energisidan, säger Svante Samuelsson klubbchef i Kalmar FF. 

Samarbetet omfattar inte bara el till Guldfågeln Arena. Utan alla som vill stödja fotbollen i Kalmar kan välja FF-el på Kalmar FF:s hemsida. För varje nytt elavtal går 200 kronor per år oavkortat till Kalmar FF. Kunden får förnybar el till bra pris samtidigt som man bidrar till Kalmar FF:s utveckling. 

Idén med FF-el tycker vi känns riktigt bra. Vårt mål är att minst 500 personer ska välja FF-el. Det skulle ge oss 100 000 kronor som går till våra ungdomslag, vilket vore fantastiskt. Precis som den gröna elen värnar om vår gemensamma miljö bidrar pengarna till utvecklingen av lokala talanger, fortsätter Svante Samuelsson. 

– Vi på Kalmar Energi är stolta över att få samarbeta med Kalmar FF. FF är kanske jämte Slottet och Ölandsbron kommunens starkaste varumärken. Mot den bakgrunden känns det bra att vi genom en klimatriktig energiförsörjning kan bidra till Kalmar FF:s utveckling, avslutar Therese Andersen, säljledare på Kalmar Energi. 

Kalmar Energi är regionens ledande energileverantör. Vi förser Kalmar, Smedby och Lindsdal med biobränslebaserad fjärrvärme och levererar el till över 30 000 kunder i sydöstra Sverige. Vi tillverkar och säljer biobränslen till företag och konsumenter. Kalmar Energi omsätter drygt 700 miljoner kronor och har drygt 100 medarbetare.

För ytterligare information kontakta Staffan Larsson på 0480-45 11 30 eller Therese Andersen på 0480 -45 11 11

Annons