Kalmar FF U19 har inlett Gothia Tipselit Trophy med två segrar

Kalmar FF spelar Gothia Tipselit Trophy i Göteborg. Det är en P 17-klass, där spelarna måste vara födda 1998 eller senare. Två överåriga 1997:or får vara med.
Det är en inbjudningsturnering med dels de bästa svenska lagen och dels med utländska lag.

Kalmar FF har hamnat i en tuff grupp. Norska Lilleström, fjolårsmästarna Right to Dream samt IFK Norrköping (som kanske är bäst i Sverige på U 17-nivån).

Efter inkvarterandet i en skolsal i måndags i en skola i Göteborg tog Kalmar FF spårvagnen till Valhalla för den första matchen. Norska Lilleström stod för motståndet.
Kalmar FF tryckte gasen i botten och Anton Maikkula satte omgående 1-0. Kalmar FF släppte sedan aldrig ifrån sig greppet om matchen. Man radade upp målchanser och det dröjde 50 minuter innan norrmännen hade ett skott på mål.
Till slut vann Kalmar FF med 6-0.
Målskyttar: Svante Ingelsson 3, Anton Maikkula, Isak Magnusson, Adam Hellborg.
– Vi var bra. Bra presspel, som gav oss många anfallslägen. Hade vi förvaltat hälften av dem hade det blivit det dubbla i målskörden, säger Henrik Rydström, tränare för Kalmar FF.

Dagen efter var det dags för att ta sig an IFK Norrköping. Ett Norrköping som spelade 3-3 mot Right to Dreams i den första matchen. Ett imponerande resultat.
Det var Peking som började bäst. Aggressivt och bolltryggt styrde man matchen och fick en straff efter 8 minuters spel. Den må ha varit feldömd, men samtidigt var IFK Norrköping så långt det bästa laget. Men straffen bommades.
– Jag tycker att vi var fega. Vi vågade inte kliva framåt i vårt försvarsspel och vi vågade inte använda oss av vår passningsskicklighet. Men vi pratade om det i pausen och andra halvlek blev klart bättre, säger Henrik Rydström.
Tidigt efter paus ryckte Isak Magnusson loss i djupled, slog ett inlägg som Svante Ingelsson nickade i insidan av stolpen. Returen slog Gustav Eriksson Söderström in.

Kalmar FF fortsatte sin förvandling. Fler dueller vanns, fler anfallsattacker skapades och Svante Ingelsson löpte ifrån Pekings backlinje och satte 2-0.

Visserligen reducerade IFK Norrköping till 2-1 med en kvart kvar, men defensivt hade KFF bra koll, mittbacksparet Elof Nelson och Adel Ziarat visade vägen och i slutminuterna serverade Svante Ingelsson Isak Magnusson en genialisk djupledsboll och fri med målvakten satte Magnusson 3-1.
– Vi fick igång riktigt fint djupledsspel i andra halvlek. Peking är ett bra lag, men det är vi också, säger Henrik Rydström.
I eftermiddag, onsdag, möter Kalmar FF Right to Dream från Ghana klockan 17:40 på SKF Arena. På förhand är det förhandsfavoriterna till att ta hem turneringen. Laget från Ghana vann i fjol. För Kalmar FF:s del räcker det med en poäng för att säga gruppsegern.

Mer om Gothia Tipselit Trophy i Göteborg hittar du här

Och här skriver man om Kalmar FF:s framfart i turneringen, under rubriken, ”Den röda talangmaskinen ångar på