”Rasmus är lika viktig som motorn på bilen”

17 augusti, 2018 |

Efter en mållös vårsäsong gjorde Erton Fejzullahu det avgörande målet mot IFK Göteborg och stod för en spelmässigt stark insats senast mot Östersund. Nu hoppas han att formen är på uppgående och att han kan hjälpa Kalmar FF till en seger i söndagens match mot Djurgårdens IF. Vi träffade honom efter fredagens träning. 

Efter en mållös vårsäsong gjorde Erton Fejzullahu det avgörande målet mot IFK Göteborg och stod för en spelmässigt stark insats senast mot Östersund. Nu hoppas han att formen är på uppgående och att han kan hjälpa Kalmar FF till en seger i söndagens match mot Djurgårdens IF. Vi träffade honom efter fredagens träning. 

– Givetvis är det en speciell match för min egen del då jag hade en bra period där som spelare i klubben. Det kan jag inte ljuga om. Jag har inte varit där på fyra år nu och har inte besökt Tele2 Arena sen dess. Senast jag spelade på arenan var i Djurgårdströjan. Men nu spelar jag för Kalmar och det är det enda som betyder något. Det viktigaste för mig och för laget är att vi får med oss ett bra resultat på söndag och kommer göra allt för att ta med oss tre poäng därifrån, säger Erton Fejzullahu. 

Ni stod för en spelmässigt stark prestation på Jämtkraft Arena mot Östersund i söndags. Trots det blev det förlust i slutminuterna. Vad behöver ni förbättra inför matchen mot Djurgården?
– Det gäller att ta vara på chanserna vi får. Man får kanske inte så många man önskar. Då gäller det att vara 100% när lägena väl dyker upp. Vi fick bra chanser mot Östersund. Ribban var i vägen någon gång och målvakten stod för bra räddningar vid några andra tillfällen. Sen tappar vi det de sista minuterna. Givetvis var det tungt men vi blickar enbart framåt. Nu finslipar vi på detaljerna inför söndag och ska se till att bli starkare i den sista tredjedelen.

Du gjorde mål mot Göteborg och såg riktigt bra ut senast mot Östersund. Känner du att formen är på uppgående?
– Det känns som det går framåt nu och självförtroendet är bra. Jag har fått en annan roll av Henke och Jensa än tidigare. En lite mer fri roll där jag får mer boll. Det är en roll jag verkligen trivs med och som gynnar mig som fotbollsspelare. Jag har spelat i liknande roll länge i min karriär vilket gör att jag känner mig bekväm i det. 

Målskyttet har varit ett stort problem för laget de senaste matcherna. Vad är det som inte klaffar? 
–  Det är vi(anfallarna) som har pressen på att leverera framåt. Men på det stora hela så bryr jag mig inte vem som gör målen. Vi spelar ett spel där vi får in mycket folk i boxen. Alla har ett ansvar där vi måste kliva fram och bli mer beslutsamma i det vi gör. Givetvis har vi jobbat hårt de senaste veckorna och jag känner att vi skapade en hel del framåt den senaste matchen. Förr eller senare kommer det lossna och jag känner att vi är på rätt väg. 

I dagsläget ligger vi i mitten av tabellen med lika långt upp som ner. Hur pass stora förväntningar kan vi ha på Kalmar FF under hösten känner du?
– Det känns som vi har fått tillbaka i princip alla spelare från skador. Vi är ett starkt lag och det vet vi om. Nu är Rasmus tillbaka med vilket betyder oerhört mycket för vårt spel. Ibland spelar man bra men får inte med sig poäng. Ibland är det tvärtom. Men vi kommer jobba hårt för att göra bra resultat för Kalmar FF. 

Du har tidigare uttryckt stor respekt för Rasmus Elm. Hur pass viktig är han?
– Han är som en motor på bilen. Så viktig är han. Jag tycker han tillför otroligt mycket. Inte bara som fotbollsspelare. För alla spelare är det en oerhörd trygghet att ha en sån ledare, både på och utanför fotbollsplanen. Han har en vision och en blick för spelet som få spelare har. Otroligt skicklig på att bryta mönster. En spelare med hans kvalitéer kan spela i topp fyra av de största ligorna. Han har allt som krävs för att vara där. Så bra är han. 

Tack Erton och stort lycka till på söndag!
– Tack själv!

Annons