Revansch mot Täby för U19

10 augusti, 2015 |

Kalmar FF:s U 19-killar åkte till Täby och Tibblevallen för att möta mittenlaget Täby FK i U 19 Allsvenska Norra.

Och det blev en fin 1-0-seger för KFF sedan Robin Clason gjort segermålet i första halvlek efter ett rasande vackert anfall.

Segern betydde också revansch för Kalmar FF:s del.

När lagen möttes i Kalmar tidigare under säsongen orsakade TFK KFF:s första förlust för året.

– Då blev vi aningen överrumplade över sättet som TFK spelade fotboll på. Det är sällan man ser ungdomslag spela så…ska vi kalla det cyniskt? Konsekvent långa bollar mot sina hårt jobbande anfallare och sedan kamp om andrabollen. Men idag var vi förberedda och hanterade det avsevärt bättre. Sättet vi spelar på i första halvlek var härligt. Trots att TFK klev högt och aggressivt vågade vi spela oss ur trånga situationer, ta fart och sedan attackera. Vi borde haft en större ledning i paus än 1-0, säger Henrik Rydström, tränare i Kalmar FF.

Det var emellertid ett något åderlåtet Kalmar FF som åkte till Täby. Merparten av spelarna som ska starta i Kalmar FF:s U 21-match på tisdag fick stanna hemma (sex stycken) samtidigt som U 17 spelade en viktig match mot IFK Värnamo. Det innebar att Ossian Hallberg, nyss fyllda 15 år, gjorde debut i U 19-truppen.

Också Yllie Podrimcaku gjorde sitt första framträdande i U 19 och var omgående pigg på sin vänsterkant. Kalmar FF sårade TFK rejält på kanterna och det var bara en tidsfråga innan KFF skulle ta ledningen. Efter ett vackert anfall kom Robin Clason fri och satte 1-0.

Kalmar FF fortsatte dominera den första akten. Gästerna hade fin kontroll på hemmalagets långa spel och centralt på mittfältet var Herman Hallberg och Calle Johansson formidabla.

Efter paus jämnade spelet ut sig.

TFK vann fler andrabollar på mittfältet och när de vann bollen var det inte snack om att försöka äga bollen. Smack, så satte man upp bollen bakom KFF:s försvarslinje och jobbade sedan stenhårt på andrabollen. Det gav dem två lägen direkt, men sedan stabiliserade sig matchen.

Kalmar FF hade i sin tur lägen att göra 2-0, men matchen slutade 1-0.

– Vå åker härifrån och är tämligen nöjda. Många spelare gjorde det bra och trots att det var en hel del nya ansikten i startelvan agerade vi som ett lag. Det var fint att se, säger Henrik Rydström.