Seger för U19 mot Assyriska

9 maj, 2015 |

Kalmar FF:s U19-killar mötte i dag Assyriska i U 19 Allsvenska Norra på Gastens A-plan och vann med 2-0 (1-0)

Gräsmattan var inte direkt jämn och bollen studsade en hel del, men det var hemmalaget som behärskade underlaget bäst.

Gästerna från Södertälje, som innehar jumboplatsen i tabellen, var inriktade på att spela fysisk fotboll där man vid varje bollvinst så snabbt som möjligt försökte få upp bollen till sina offensiva spelare. Gärna genom en lång boll. Därav uppstod det mängder av dueller och andrabollssituationer och det blev aldrig någon jämn rytm i spelet.
– Jag skulle vilja benämna det som raggarfotboll. Dueller, lite småfult, tätt och tajt och stundom tycker jag att vi gjorde det svårare för oss än vad vi borde göra. Istället för att spela snabbt och rappt och med få tillslag gick det långsamt och omständligt och Assyriska han organisera sig, säger Henrik Rydström.
Det var emellertid KFF som styrde spelet och när hemmalaget spelade med få tillslag och vände spelet uppstod det luckor i Assyriskas organisation.

Det var vid ett sådant tillfälle Calle Johansson satte 1-0 till Kalmar FF.
En spelvändning från högersidan till vänstersidan, där Svante Ingelsson hittade en överlappande Pontus Fredriksson. Fredrikssons inspel snappade Calle Johansson upp och satte 1-0.

I andra halvlek fortsatte Kalmar FF att ha grepp om händelserna, utan att för den skull bjuda publiken på sprakande anfallsfotboll. Då och då skapade Kalmar FF fina mållägen – Jacob Johansson, Elie Kouakou och Hampus Larsson hade samtliga ypperliga möjligheter att göra mål.

Men trots KFF:s övertag och trots att Assyriska inte hade ett avslut på 90 minuter på John Håkansson i Kalmar FF:s mål levde matchen fram till att Adam Hellborg (Bild) – på ett rasande vackert sätt – smekte in 2-0 med drygt tio minuter kvar.
– Sett över 90 minuter hanterade vi en lurig matchbild på ett okej sätt. Attityden till jobbet och till att försvara oss var bra. Men vi kräver mer av oss själva när det gäller passningskvaliteten, säger Henrik Rydström.
Beröm till inhoppande Isak Magnusson och Adam Hellborg.