Seger i Moldavien

22 juli, 2010 |

Kalmar FF vann med 2-0 i den svåra bortamatchen mot FC Dacia

Erik Israelsson öppnade upp senaste bortamatchen i Europa League-kvalet på Färöarna med sitt 1-0 mål efter nio minuter. I kväll var det dags igen, efter 12 minuters spel i Chisinau, Moldavien så slog Erik till och gav Kalmar FF ledningen i matchen. Det var naturligtvis en mardrömsöppning för moldaverna som i det läget var tvugna att göra två mål för avancemang.

Dom hade mycket boll och jagade alltmer frustrerade en kvittering men Kalmar kontrollerade matchen och i den 88:e minuten kom nådastöten som fick publiken på Stadionul Zimbru att resa sig upp och applådera ett bortamål. Det var Daniel Sobralense som med brasiliansk finess klackade bollen över att par förvånade backar och innan bollen hade landat hade Sobralense rundat samma backar och klippte till på volley rakt upp i krysset, ett riktigt klassmål som gav moldaverna något att drömma om.

Kalmar FF är nu vidare till tredje kvalomgången där motståndet skruvas upp ett antal snäpp på svårighetsskalan. På torsdag den 29:e är det nämligen PFC Levski Sofia som svarar för motståndet när Kalmar FF spelar första matchen i tredje kvalomgången hemma i Sverige.

Innan kommande torsdags kvalmatch gäller det dock för spelarna att ladda om till söndagens tuffa hemmamatch mot Djurgårdens IF, en match som redan idag ser ut att kunna bjuda på storpublik på Fredriksskan.

Matchfakta och Nanne Bergstrands kommentar efter matchen hittar du här.