Seger mot AIK

12 mars, 2011 |

Mendes och Sobralense målskyttar i Turkiet

Kalmar FF och AIK bjöd på en öppen tillställning nere i turkiska Belek. Båda lagen skapade mängder med chanser i dagens träningsmatch.

AIK inledde matchen med en rad försök under tio minuter innan Kalmar FF stack upp och Daniel Mendes tryckte, sin vana trogen mot AIK på försäsongen, in 1-0. Tio minuter efter målet hade Kalmar FF två gyllene chanser att utöka ledningen när både Kristoffer Fagercrantz  och Sobralense träffade ribban inom loppet av fem minuter.

Det dröjde dock inte många minuter innan Sobralense hade sänkt siktet och enkelt rulade in bollen bakom AIK:s Turina.

Andra halvlek fortsatte att bjuda på samma öppna spel som vi sett under den första. Kalmar FF hade ytterligare en boll i ribban när Johan Bertilsson testade skott. Det blev ett mål till och det genom Sobralense som i matchens slutskede fastställde slutresultatet till 3-0 efter en fin prestation på vänsterkanten.

Nanne Bergstrand efter matchen
– Det var en övertygande 3-0 seger men även AIK hade bra chanser även om vi hade betydligt fler så segern är rättvis.
Vi testade Sobralense som mittforward och det föll väl ut med två mål och förutom det så var han mycket inblandad i anfallsspelet. Det betyder ju inte att han blir kvar på den positionen men det är skönt att veta att vi har flera alternativ att tillgå. Laget fortsätter att utvecklas och vi gör en bra match med bland annat ett fint omställningsspel, det finns dock en hel del kvar att jobba med innan vi kan känna oss nöjda.

Nu väntar ytterligare en match nere i Turkiet på måndag. Då kommer de som inte spelade dagens match att ställas mot vitryskt motstånd i form av Torpedo Zodinho.