Seger mot IFK Värnamo

20 februari, 2016 |

Kalmar FF vann den inledande gruppspelsmatchen i Svenska cupen med 2-1.

Det blev en händelserik match på Gastens konstgräs. Kalmar FF startade piggt och skapade chanser, men i mitten av första halvlek blev Ole Söderberg utvisad och ersattes av Lucas Hägg-Johansson. Strax därefter gjorde Värnamo 0-1 genom Pär Cederqvist.

Trots en man mindre lyckades Kalmar FF i början av andra halvlek kvittera via ett mål som registrerades som självmål.

I mitten av andra halvlek drabbades Kalmar FF av laget andra utvisning när Stefan Larsson drog på sig sitt andra röda kort. Med två man mer hade därefter Värnamo ett stort bollinnehav men skapade inga stora målchanser. Istället avgjordes matchen i 86:e minuten när Rasmus Elm i den starka medvinden slog en sidofrispark från långt avstånd rakt i mål.