Sju frågor till Änglarna

25 september, 2009 |

Anders Almgren, ordförande i IFK Göteborgs supporterklubb Änglarna svara på sju snabba frågor inför lördagens match mellan Kalmar FF och IFK Göteborg.

Anders Almgren, ordförande i IFK Göteborgs supporterklubb Änglarna svara på sju snabba frågor inför lördagens match mellan Kalmar FF och IFK Göteborg.

Hur har er säsong varit hittills?
– Som bekant har vi haft en fantastisk vårsäsong, följt av en formsvacka under sommaren eftersom vi blev av med halva förstauppställningen (försäljningar och skador). Dock har vi börjat hitta en stabilitet nu och vi ligger när detta skrivs i toppen på tabellen – en enastående prestation, med tanke på vilka spelare vi tappat och hur förskonade från försäljningar och skador vissa av toppkonkurrenterna varit…
 
Hur är läget inför matchen? Skador, avstängningar
– Skador ja. Tobias Hysén, Robin Söder, Adam Johansson, Nicklas Carlsson, Daniel Alexandersson, Kamal Mustafa samt Petter Björlund. Så vitt jag vet är ingen avstängd. Spelet ser väl hyggligt stabilt ut, även om man som blåvit kan oroa sig en del över vem som ska agera skarprättare längst fram. Vi förlorar spetskompetens på topp i och med Tobbes skada.

Vad är dina förhoppningar på matchen mot Kalmar?
– 3 poäng, toppstriden kommer vara så tät att inget annat svar är möjligt.

Vilken/vilka spelare ska Kalmar se upp med?
– För att nämna några: Théodor Elmar Bjarnason går gärna in centralt från sin vänsterkant och kan slå farliga pass. Från vänsterbacksplats kommer ofta Dyrestam fram för att slå inlägg. Från höger kommer inlägg och framspelningar från Selakovic, som verkligen levererat assisst i år.

Vilken/vilka spelare fruktar ni mest?
– Hm, den frågan var lättare när Elm-bröderna var kvar. Jag har ärligt talat dålig koll spelare för spelare. Spontant fruktar jag nog mer Nanne Bergstrands organisation och noggrannhet – alltså Kalmars styrka som lag – än enskilda spelare i dagsläget. Annars har polare jag snackat med lyft fram gubbar som Mendes och Sobralense – och visst, de kan ju ställa till det för oss.
 
Hur tror du säsongen kommer att gå för båda lagen?
– Jag måste förstås hoppas och tro på guld för Blåvitt. Kalmar… svårt att säga, ni har haft en lite ojämn form på slutet känns det som. Men klarar ni topp fyra, så är det riktigt starkt med tanke på vilka spelare ni tappat sedan guldet.

Hur tror du att matchen slutar?
– Det blir säkert jämt och tufft, men vi drar till med ett nostalgiresultat: 5-0 till Blåvitt.

Stort tack till Anders Almgren som tog sig tid att besvara våra frågor!

Annons