”Starkt av oss att vända underläge!”

23 oktober, 2016 |

Det blev seger i kvällens match på Bravida Arena med 3-2! Vi pratade med Peter Swärdh efter matchen för att höra hans tankar om vinsten. 

Det blev seger i kvällens match på Bravida Arena med 3-2! Vi pratade med Peter Swärdh efter matchen för att höra hans tankar om vinsten. 

Peter Swärdh, hur går känslorna efter matchen?
– Det är en stark vändning av oss idag. Oerhört bra att vi kan ta oss tillbaka på det sättet vi gör. Vi står för en stark start i första halvlek men när ytorna blir för stora så blir deras fart för hög. Detta gör att vi får lite problem när de får spela på sina styrkor. Vi öppnade upp planen alldeles för mycket. Dock skönt att vi kan komma tillbaka och vinna en andra halvlek där vi får se väldigt fina mål från både Tobias, Måns och Romario.

Det känns som att det är ett stort mentalt övertag för Häcken efter den första halvleken. Vad säger ni till varandra innan ni går ut till andra halvlek?
– Vi pratade mycket om att se möjligheter och ta chansen där ute. Taktiskt ville vi komma tillbaka till den inledningen vi gör i matchen, både försvars- och anfallsmässigt. Vi pratade även om att inte ge de för stora ytor. 

Mahmoud Eid fick utgå efter en smäll mot huvudet, hur allvarligt är det?
– Han åker med hem i bussen och mår bra nu. Vi får följa upp det under resan och se hur det utvecklar sig. Men känslan är att det är lugnt med honom. 

Det blev ett väldigt lyckat byte när Måns kommer in och avgör. Hur gick tankarna kring vem av anfallarna på bänken som skulle hoppa in?
– Det var olika saker vi diskuterade. Vi ville få till ett djupledsspel och där var Måns ett starkt alternativ. Vi hade en bild klar för oss hur vi skulle agera vid olika scenarion. Det fanns andra lösningar beroende på utveckling. Men med den matchbilden det blev efter vår kvittering så blev djupledsspelet en viktig faktor. 

Ni har ett gyllene läge framför er med två hemmamatcher på raken(Gefle IF och GIF Sundsvall). Hur går känslorna kring fortsättningen?
– Det blir att fokusera på rejäl återhämtning med start från och med nu, för att ha fräscha kroppar till nästa match. Det är kort tid till nästa match, så det blir mycket fokus på återhämtning och taktisk förberedelse för att göra en så bra prestation som möjligt. Vi hoppas på ett starkt stöd från läktarplats på onsdag! 

Något särskilt du vill plussa för efter dagens match?
– Viktigaste idag var nog den mentala biten, att vi får vända ett underläge. Det ser jag som den största vinsten som vi tar med oss idag. Det kommer betyda mycket inför fortsättningen. 

Annons