Tipselit: Dags för historisk JSM-final

29 oktober, 2011 |

Under söndagen är det dags för JSM-final mot BK Häcken

Under söndagen är det dags för historisk JSM-final och för Kalmar FF vätar bortamatch mot BK Häcken. Avspark klockan 13:00 på Valhalla IP i Göteborg och matchen döms av Diako Behnam från Trollhättan med Niklas Brandin och Magnus Seignér, båda Göteborg, som assisterande. 

Under söndagen är det dags för JSM-final mot BK Häcken

Under söndagen är det dags för historisk JSM-final och för Kalmar FF vätar bortamatch mot BK Häcken. Avspark klockan 13:00 på Valhalla IP i Göteborg och matchen döms av Diako Behnam från Trollhättan med Niklas Brandin och Magnus Seignér, båda Göteborg, som assisterande. 

Kalmar FF:s huvudtränare Jens Nilsson har tagit ut 17 spelare och presenterar följande matchtrupp

Truppen mot BK Häcken
Sebastian Feddersen (mv)
Oskar Söderberg (mv)
Oskar Cardmo Drott
Dennis Andersson
Rasmus Sjöstedt
Alexander Hellborg
Viktor Olofsson 
Max Axelsson
Anton Agebjörn
Hampus Bohman
Måns Söderqvist
Melker Halberg
Erik Hoang
Oliver Bohman
Fredrick Roskvist
David Garrett 
Victor Nilsson 

I morgon söndag väntar säsongens viktigaste match och historisk JSM-final mot BK Häcken på bortaplan. KFF truppen satte sig på bussen till Göteborg direkt efter dagens matchförberedande träning på Gasten. Strax efter klockan 20:00 checkade laget in på hotellet och nu är det full laddning som gäller inför föreningens första SM-final på juniorsidan.

Tränaren Jens Nilsson har tagit ut en 17 spelare och inga större skador finns att rapportera om i truppen. Däremot är viktiga mittfältaren Mathias Jung avstängd och ersätts av Måns Söderqvist som kallats in från a-laget. I övrigt är det en väntat finaltrupp kryddat med spetsgruppsduon Rasmus Sjöstedt och Hampus Bohman. Noterbart är att Axel Roosling, Ludvig Holmertz och Emil Sjöstedt är iväg på läger med Smålandslaget P95. 

Det väntas mycket publik till Valhalla IP och vi hoppas givetvis att Kalmar FF-supportrar boende i Göteborgsområdet kommer och stödjer våra killar i finalen. Det är fritt inträde på matchen som brjar klockan 13:00 och grindarna öppnar en timme innan avspark. 

Förutsättningarna i finalen: Finalmötet Häcken – Kalmar FF genomförs enligt cupmetoden. Ordinarie speltid är 2×45 minuter och är matchen inte avgjord ska speltiden utsträckas med en förlängning om 2×15 minuter. Har matchen ändå inte avgjorts tillgrips straffsparkstävling.

Prisutdelning sker direkt efter finalen och prisutdelare är Stefan Lundin, SvFF:s Fotbollskommitté med biträde av Ulf Lindberg SvFF:s Tävlingsavdelning.

Lagens väg till finalen. 

BK Häcken, 2:a i Juniorallsvenskan Elit Södra

Åttondelsfinal: GAIS (h) 3-1 (Jesper Jonasson 3)

Kvartsfinal: Djurgårdens IF (h) 1-0 (Hampus Andersson)

Semifinal: Västerås SK FK (b) 1-0 (Leonard Zuta)

Kalmar FF, 3:a i Juniorallsvenskan Elit Södra

Åttondelsfinal: Helsingborgs IF (h) 1-0 (Anton Agebjörn)

Kvartsfinal: IK Sirius (b) 4-2 (Fredrick Roskvist 2, Mathias Jung, Dennis Andersson)

Semifinal: IFK Göteborg (h) 1-1, 6-4 (e.str) (Erik Hoang)

Assisterande tränaren Fredrik Carlén inför matchen:
– En SM-final är alltid en SM-final oavsett åldersklass, det kommer att bli en härlig utmaning och upplevelse för alla inblandade i morgon. 
Jag hoppas att killarna spelar ut hela sitt register och inte sparar på något krut. Förhoppningsvis blir det en sprakande fotbollstillställning – må bästa laget vinna!

Klicka på länkarna nedan för att läsa mer inför matchen. 

Hallå där, Jörgen Wålermark

Jens Nilsson: ”Vi ska gå all-in”

Drott: ”Jag tycker vi är bättre”

Annons