Tipselit: Fjärde raka segern

22 september, 2011 |

Kalmar FF besegrade regerande svenska juniormästarna Malmö FF med 4-3 på Gasten

Kalmar FF tog fjärde raka segern i Juniorallsvenskan Elit Södra när laget på torsdagskvällen besegrade regerande svenska juniormästarna Malmö FF med 4-3 (1-0) på Gastens konstgräs. Fredrick Roskvist blev tvåmålsskytt och Oskar Cardmo Drott och David Garrett gjorde varsitt mål.

Torsdagskvällen möte med Malmö FF i Juniorallsvenskan Elit Södra bjöd på en minst sagt svängig match och ordentlig nagelbitare för åskådare runt Gastens konstgräsplan. Men hemmapubliken kunde gå hem med ett leende på läpparna sedan Kalmar FF vänt ett 1-2-underläge i andra halvlek till seger 4-3.

– Malmö har ett namnkunnigt lag och dessutom är man regerande svenska juniormästare. Både jag och killarna var nöjda efter matchen säger assisterande tränaren Fredrik Carlén.

Skytteligaledaren och anfallaren Fredrick Roskvist öppnade målskyttet för Kalmar FF i den 24:e minuten. Ett ledningsmål som stod sig halvleken ut trots bud på fler mål från hemmalaget.

– Vi började halvleken svagt och var alldeles för passiva i vårt spel. När vi sedan lyckas göra 1-0 så släppte mycket av spänningen hos killarna och hade vi bara varit lite mer effektiva på våra lägen så hade vi kunnat göra fler mål, säger Fredrik Carlén.

Malmö FF kom tillbaka starkt i inledningen på andra halvlek och skåningarna vände matchen med två snabba mål inom loppet av sex minuter. Men KFF skulle återigen ta kommandot i matchen och med halvtimmen kvar så kvitterade högerbacken Oskar Cardmo Drott på straff. Ett mål som gav ny energi i det rödvita lägret och i den 68:e minuten kom också 3-2 sedan Fredrick Roskvist satt sitt andra mål för kvällen.

Huvidtränaren Jens Nilsson gjorde tre byten i andra halvlek och ett inhopp blev minst sagt lyckosamt. David Garret ersatte Victor Nilsson i anfallet och den långe anfallaren hade bara varit på plan i drygt tio minuter innan han kunde utöka ledningen till 4-2.

Gästerna fick till en reducering i den 75:e minuten men KFF lyckades hålla tätt sista kvarten och kunde inkassera sin fjärde raka seger på kort tid.

– Vi gör en mycket bättre andra halvlek. Framförallt spelar vi bra på mittplan men samtidigt måste det sägas att vi var ineffektiva framför mål och stundtals alldeles för passiva i försvarslinjen. Men det var skönt med en seger och både jag och killarna var nöjda efter matchen, avslutar Fredrik Carlén.

Kvällens seger innebär att Kalmar FF med en omgång kvar (Elfsborg borta 1/10) kommer att sluta på en tredje plats i tabellen. Laget är nu klart för JSM-slutspel som startar andra veckan i oktober.