Tipselit: Förlust mot IFK Göteborg

26 augusti, 2011 |

Kalmar FF föll med 1-3 (0-2) mot IFK Göteborg i Juniorallsvenskan Elit Södra

Ett för dagen ungt Kalmar FF fick en tuff lektion och förlorade fredagskvällens hemmamöte med IFK Göteborg 3-1. Fredrick Roskvist tröstmålade för Kalmar FF inför drygt 120 åskådare på Gastens konstgräsplan.

Med Viktor Olofsson och Kristoffer Gustavsson på skadelistan och Mathias Jung och Erik Hoang avstängda var förutsättningar inte dom bästa inför kvällens match mot tabelltvåan IFK Göteborg. När lagen möttes i mitten på juni på Lemmingvallen i Göteborg vann Blåvitt med 1-0. Kvällens match på Gasten slutade med ny förlust för Kalmar FF som fick se sig besegrade med 3-1, efter 2-0 i halvtid.

KFF fick en mardrömstart på matchen och redan efter två minuter kunde Göteborg göra 0-1 efter ett fint samarbete mellan David Moberg-Karlsson och Andreas Petersson. Den sistnämnde avslutade med att lägga in bollen i KFF-målvakten Oskar Söderbergs högra hörn. 0-2 kom i den 22:e minuten genom David Moberg-Karlsson som efter en fin djupledsboll från Jonathan Azulay hittade rätt bakom Söderberg.

Efter den olyckliga starten jobbade sig Kalmar FF in i matchen och skapade flera bra målchanser, men 0-2 stod sig halvleken ut.

KFF gör en betydligt bättre andra halvlek och lyfte sig rejält spelmässigt. Göteborg var stundtals tillbakapressade av KFF som jagade en reducering för att skapa lite spänning i matchen. Men mitt i pressen kom istället 0-3 genom anfallaren Chris Mbamba som distinkt satte bollen i mål.

Med knappt 20 minuter kvar av matchen kunde anfallaren Fredrick Roskvist dock spräcka nollan. Detta efter ett skott från kanten där bollen smet förbi IFK-målvakten August Strömberg.

Trots en massiv forcering på slutet kunde Göteborg hålla undan och slutresultatet skrev till 1-3.

– Det blev en tudelad match. Vi börjar inte så speciellt bra men växer in i matchen och efter 30 minuter tar vi över. Tyvärr gör vi några inviduella misstag, men med tanke på det unga lag som vi spelar med nu så visar man att det här kommer att bli bra. Det kommer att ta ett tag men i framtiden kommer det här bli riktigt bra, säger tränaren Jens Nilsson efter matchen.

I nästa omgång av Juniorallsvenskan Elit Södra väntar bortamatch för Kalmar FF som reser till Borås för möte med Norrby IF. En match som spelas 6 september med avspark klockan 18:00 på Ramnavallen.