Tipselit: Förlust mot Mjällby AIF

10 juni, 2012 |

Kalmar FF förlorade söndagens bortamatch mot Mjällby AIF med 3-1

Efter fyra raka segrar blev det på söndagen förlust mot Mjällby AIF på bortaplan. Matchen på ett soligt Strandvallen slutade 3-1, efter 2-1 i halvtid. Kalmar FF:s mål gjordes av Oliver Bohman (bilden) och trots dagens förlust toppar KFF fortfarande tabellen i Juniorallsvenskan Elit Södra på 25 poäng efter 12 spelade matcher.

I förra omgången bjöd Kalmar FF på säsongens bästa spel som resulterade i förkrossande 6-1 mot IFK Göteborg. I dagens bortamatch mot Mjällby AIF kammande laget noll och det var framförallt individuella misstag som resulterade i tre mål bakåt.

Hemmalaget gjorde 1-0 redan i den 9:e minuten efter en kontring som avslutades med att Joel Enarsson hittade rätt bakom KFF-målvakten Christian Kjaersgaard som gjorde debut i Juniorallsvenskan. Efter målet jobbade KFF sig in i matchen och fick också till en rättvis kvittering efter dryga tjugo minuter. Målet kom från Oliver Bohman som bröstade in bollen efter en hörna. Fem minuter före halvtid kom 2-1 till hemmalaget när Rikard Östlin dundrade in en frispark direkt i mål.

I andra halvlek jagade KFF en kvitteringsboll, men närmare än några skott utifrån kom man aldrig. Istället kunde hammalaget fastställa slutresultatet till 3-1 när Joel Enarsson tio minuter före full tid gjorde sitt andra mål för dagen.