Tipselit: KFF till historisk SM-final

22 oktober, 2011 |

Kalmar FF besegrade IFK Göteborg efter rafflande straffdrama på Gasten

Kalmar FF är klara för JSM-final. På lördagen besegrades IFK Göteborg med 6-4 på straffar efter 1-1 vid full tid och förlängning. Finalplatsen är historiskt och nu väntar antingen Västerås SK eller BK Häcken som i morgon klockan 16:30 möts i den andra semifinalen.

– Det känns jätteroligt och ett tecken på att vi är på frammarch. Dessutom en stor fjärder i hatten för alla som jobbar med våra ungdomar, sa en glad KFF-tränare Jens efter semifinalmatchen

Dagens JSM-semifinal lockade drygt 250 åskådare till ett soligt Gasten. Publiken fick se en spännande match där båda lagen följdes åt spelmässigt och målmässigt och det krävdes till sist straffar för att skilja lagen åt.

Erik Hoang öppnade målskyttet för Kalmar FF efter drygt en halvtimme och den vindsnabbe högerytterns mål stod sig halvleken ut. Gästerna kunde kvittera i den 61:e minuten genom Tobias Bratt som hittade rätt bakom KFF-målvakten Sebastian Feddersen. Och matchen fick till förlängning.

– Vi gör en bra första halvlek och ägde matchen i olika perioder. Göteborg var bättre än oss i andra delen av andra halvlek och hade ett större bollinnehav, säger Jens Nilsson som fick se en mållös förlängning trots bra målchanser från båda lagen.

Och i straffläggningen var KFF hundraprocentiga.

Kalmar FF visade mest kyla och satte samtliga sina straffar medan målvakten Sebastian Feddersen knep en straff i den andra omgången och gästerna behövde således inte skjuta den femte och sista straffen. När Rasmus Sjöstedt dunkade upp KFF:s femte straff i krysset utbröt vilda glädjescenen som förkunnade att Kalmar FF för första gången i historien är klara för en JSM-final.

– Alltid nervöst när en match ska avgöras på straffar. Men vi ordnade det till slut, avslutar Jens Nilsson.

Vilket lag som Kalmar FF ställs mot i finalen avgörs i morgon när Västerås SK tar emot BK Häcken på Swedbank Park. Vinner VSK får KFF hemmamatch i finalen. Seger för BK Häcken och det kommer att lottas vilket lag som får hemmafavör i finalen. En lottning som i så fall kommer att ske på måndag förmiddag.