Tipselit: Mål-4-verkeri på Gasten

28 april, 2012 |

Kalmar FF besegrade IF Elfsborg med 4-0 i Juniorallsvenskan Elit Södra

Kalmar FF stod för säsongens bästa insats när man på lördagen besegrade IF Elfsborg med klara 4-0 i Juniorallsvenskan Elit Södra. KFF:s mål gjordes av Erik Hoang, Anton Agebjörn, Fredrick Roskvist (bilden) och David Garrett.

Kalmar FF klev in till dagens match mot Elfsborg med en 3-0-seger borta mot Örgryte IS i senaste omgången. I den matchen ordnade Erik Haong ledningsmålet redan i den första matchminuten när han skruvade in en frispark. I dag på ett regntungt Gasten tog det åtta minuter innan den vindsnabbe högeryttern presenterade sig när han med viss hjälp av en försvarare hittade rätt bakom gästernas Christoffer Gatara

KFF fortsatte att dominera första halvlek och stundtals var det klasskillnad mellan lagen som tog varsin hemmaseger under fjolårets båda möten. KFF fick dock vänta till den 35:e minuten innan 2-0-målet genom Anton Agebjörn. Efter en öppnade passning av Mattias Pavic avslossade KFF-kaptenen ett skott utifrån helt otagbart för målvakten Gatara.

Andra halvlek började som den första med ett snabbt KFF-mål. Denna gång var det anfallaren Fredrick Roskvist som i den 50:e minuten ordnade 3-0 från nära håll och i det läget var Elfsborg ett slaget lag. Roskvist som annars haft det tungt med målskytet inledningsvis på säsongen klev av med kvarten kvar och ersattes av anfallskollegan David Garrett. Och det blev just Garrett som fick fastställa slutresultatet till 4-0 när han fem minuter senare nickade in bollen efter ett fint inlägg från Martin Karlsson som gjorde sin första start den här säsongen.

Dagens seger innebär att Kalmar FF klättrade fyra placeringar och är ny tabellfyra.

För Kalmar FF väntar härnäst hemmamöte med serieledande Helsingborgs IF. En match som spelas torsdagen den 3 maj klockan 18:00 på Gasten.

Tränare Jens Nilsson efter matchen:
– Vi gör säsongens bästa match och en utomordentlig prestation både försvarsmässigt och anfallsmässigt, framförallt i första halvlek där Elfsborg inte har ett enda avslut på mål. Vi var sylvassa i vårt passningsspel som gör att de får jobba oerhört hårt, så egentligen var dagens match en mall för mig hur jag vill att vi ska spela både defensivt och effensivt. I dag ar det extra kul att se Martin Karlsson som tar chansen ute till vänster på mittfältet och visar att han vill ha den tröjan framöver. I övrigt är det väldigt bra prestationer rakt igenom med fin fotboll och det glädjer mig väldigt mycket.