Tipselit: Oavgjord försäsongspremiär

22 februari, 2011 |

Kalmar FF och Mjällby AIF spelade 2-2 på Svarta Led i Sölvesborg

Kalmar FF:s tipselitlag fick med sig ett oavgjort resultat hem från onsdagens försäsongspremiär borta mot Mjällby AIF. Efter en mållös första halvlek öppnade matchen upp sig i andra och slutresultatet skrev till 2-2 efter två mål av Melker Hallberg.

Båda lagen bjöd på en spelmässigt jämn första halvlek som i stort sett var befriad från målchanser. I den andra halvleken öppnade spelet upp sig och i den 50:e minuten kunde hemmalaget göra 1-0 bakom Sebastian Feddersen.

Trots baklängesmålet kom Kalmar FF tillbaka och kunde vända matchen inom loppet av åtta minuter. Båda målen signerade Melker Hallberg som för dagen spelade i en offensiv mittfältsroll. Kvitteringen kom efter att Hallberg tagit en fin djupledslöpning och sedan distinkt placerat in bollen i mål. Några minuter senare var det dags igen och ledningsmålet blev nästintill en repris på kvitteringen. Denna gång lyckades dock hemmamålvakte avstyra det första skottet men fick ge sig på den efterföljande returen.

Med tio minuter kvar så hittade hemmalaget återigen rätt bakom Sebastian Feddersen och slutresultet skrev till 2-2. Det ska även tilläggas att Kalmar FF hade en boll i mål i slutet på matchen. Ett mål som dömdes bort för ruff i straffområdet.

– Vi gör en spelmässigt godkänd första halvlek med bra organisation i alla lagdelar. I andra halvlek blir anfallsspelet bättre, men stundtals tappar vi fokus med individuella misstag som följd. Sett till hela matchen så får man nog säga att det var rättvist med ett oavgjort resultat, säger den assisterande tränaren Fredrik Carlén.

Nästa träningsmatch för tipselitlaget spelas 3 mars. Då tar man emot divison 3-laget IFK Berga på Gasten konstgräs med avspark klockan 17:00.