Tipselit: Oavgjort på Sannarps IP

10 maj, 2012 |

Torsdagskvällens bortamatch mot Halmstads BK slutade med delad poäng efter 1-1

Torsdagskvällens bortamatch mot Halmstads BK i Juniorallsvenskan Elit Södra slutade oavgjort 1-1 efter mål av KFF:s Herman Sillerström (bilden)och HBK:s Anton Jonsson.

Kvällens match mot Halmstads BK på Sannarps IP inramades av blåst och spöregn och båda lagen hade svårt med de yttre förutsättningarna. Efter en mållös första halvlek tog KFF ledningen i den 49:e minuten när mittbacken Herman Sillerström nickade in Max Axelsson hörna. Hemmalagets kvittering kom i den 67:e minuten och även det efter en hörna när Anton Jonsson fick in bollen bakom KFF-målvakten Lucas Hägg Johansson.

I den 87:e minuten blev Dennis Andersson frilägesutvisning och KFF fick koncentrera på försvarsspel på slutet för att rädda den poäng man hade. KFF lyckades hålla undan och matchen slutade oavgjort 1-1 och resultatet var fullt rättvist sett till 90 minuter.

Assisterande tränare Fredrik Carlén efter matchen:
– En poäng känns som ett rättvist resultat då båda lagen bjöd på mer kamp än skönspel. HBK är ett bra lag som spelar rejält och fysiskt, så all heder till våra killar som verkligen tar kampen i den andra halvleken. Idag får vi vara nöjda med en poängen även om prestationen ger mer att önska ut av.

För Kalmar FF väntar härnäst mötet med GAIS på hemmaplan. En match som spelas fredagen den 18 maj med avspark klockan 15:00 på Gasten.