Tipselit: Roskvists solomål gav tre poäng

24 maj, 2012 |

Kalmar FF besegrade regerande svenska mästarna BK Häcken med 1-0 på Gothia Park

Tung 4-1-förlust i JSM-finalen förra säsongen. På torsdagen fick Kalmar FF gruvlig revansch på BK Häcken efter 1-0 (0-0) på ett soligt Gothia Park.

Stor matchvinnare blev anfallaren Fredrick Roskvist som i den 78:e minuten slog in segermålet och ordnade säsongen sjätte trepoängare i Juniorallsvenskan Elit Södra. KFF befäste därmed sin andraplats i tabellen med 19 inspelade poäng efter nio omgångar.

Kalmar FF klev in till dagens match mot BK Häcken med en 1-0-seger mot GAIS i senaste omgången. Trots avsaknaden av nyckelsplarna Mathias Jung (skadad) och Erik Hoang (avstängd) tog laget en meriterad seger när de regerande svenska juniormästarna BK Häcken besegrades med 1-0 efter ett sent mål signerat Fredrick Roskvist. Målet föll i den 78:e minuten och kom efter ett fint solonummer av anfallaren som åkte slalom mellan två försvarare och avslutade med att snyggt placera in bollen bakom hemmamålvakten Teodor Söderberg.

Fram tills målet var matchen jämn med ett visst övertag från hemmalaget, som också fick en chans till kvittering fem minuter efter Roskvist 1-0-mål när domaren Oscar Bakhouch pekade på straffpunkten. En straff som KFF-målvakten Lucas Hägg Johansson räddare när han tippade bollen i stolpen.

På måndag, 28 maj, väntar ny bortamatch och ny resa till Göteborg när IFK Göteborg står för motståndet på Bergsjövallen med avspark klockan 17:00.