Tipselit: Seger mot Blåvitt

28 maj, 2012 |

Efter fyra raka förluster mot IFK Göteborg i Juniorallsvenskan tog KFF en efterlängtad seger

Kalmar FF tog på måndagskvällen en efterlängtad seger mot IFK Göteborg efter 2-1 på Bergsjövallen i Göteborg. Samtliga mål föll i den första halvleken och KFF:s målskyttar blev Fredrick Roskvist och Erik Hoang (bilden).

Kalmar FF klev in till kvällens match på Bergsjövallen med fyra raka förluster mot IFK Göteborg i Juniorallsvenskan Elit Södra. Det som talade för att den negativa trenden skulle brytas var att KFF i den två tidigare matcherna i år i Göteborg tagit full pott efter 3-1 mot Örgryte IS och 1-0 mot BK Häcken.

Laget fick också en perfekt start på matchen när Fredrick Roskvist lobbade in ledningsmålet i den 22:e minuten efter att mittbacken Dennis Andersson hittat anfallaren med en boll som dök ned bakom IFK-försvararna. Bara några minuter fick tränaren Jens Nilsson se en liknande situation, men med en annan avslutare och målskytt i form av högeryttern Erik Hoang. Hemmalaget fick till en reducering fem minuter innan paus när Fredrik Alnäs hittade rätt bakom KFF-målvakten Lucas Hägg Johansson efter viss kalabalik i straffområdet efter en hörna.

I andra halvlek satsade hemmalaget allt framåt för en kvittering vilket också gav flera omställningslägen och målchanser för KFF. Men laget lyckades inte förvalta något av dessa, likaså ett vilt jagande hemmalag och KFF kunde hålla undan och ta säsongens sjunde seger och befästa sin andraplats i Juniorallsvenskan Elit Södra.

Tränare Jens Nilsson efter matchen:
– Idag blev det mycket kamp och duellspel på en väldigt studsig plan. Vi gör en helt okej match, framförallt i andra halvlek även om det var långt ifrån några längre anfall. Roskvist gör ett jättefint mål, Lucas gör det mycket bra i målet. I övrigt är det jämna prestationer från samtliga.

För Kalmar FF väntar härnäst hemmamatch och då väntar IFK Göteborg på hemmaplan. En match som spelas på Gastens konstgräs nu på torsdag (31/5) med avspark klockan 17:00.