Tipselit: Seger mot IK Sirius

16 oktober, 2011 |

Kalmar FF klart för semifinal i JSM-slutspelet – Roskvist tvåmålsskytt

Kalmar FF vann söndagens kvartsfinal mot IK Sirius i JSM-slutspelet med 4-2 (4-1). Fredrick Roskvist (bilden) blev tvåmålsskytt och övriga mål gjordes av Mathias Jung och Denns Andersson.

Kalmar FF blev på söndagen klara för semifinal i JSM-slutspelet. Detta efter en 4-2-seger i kvartsfinalen mot IK Sirius inför 280 åskådare på Studenternas IP i Uppsala.

Mathias Jung öppnade målskyttet efter knappt tio minuter när han skruvade in en frispark strax utanför straffrådet. Några minuter senare utökade mittbacken Dennis Andersson på till 2-0 när han språngnickade in bollen efter en frispark slagen av Erik Hoang. Hemmalaget fick till en reducering, men det var KFF som dominerade stora delar av första halvlek och gjorde ytterligare två mål innan lagen gick till pausvila. Två fullträffar från skytteligavinnaren Fredrick Roskvist som själv berättar om sina mål.

– Det första målet kom till efter att Jung (Mathias) chippat in bollen bakom deras becklinje. Jag sprang mig fri och avslutade med en volley. Det andra målet kom efter en fin djupledspass från Max (Axelsson) som jag avslutade med att lägga in bollen vid den bortre stolpen.

IK Sirius jämnade ut spelet sista 45 minuterna och fick till ytterligare ett mål. Men det här var KFF:s match från början till slut och laget är nu klara för semifinal i JSM-slutspelet. I semifinalen, som spelas kommande helg, väntar nu antingen IFK Göteborg, BK Häcken eller Västerås SK på hemmaplan. Lottningen sker i morgon vid lunchtid.

Assisterande tränaren Fredrik Carlén efter matchen:
– Vi gör en spelmässigt bra första halvlek där vi lägger grunden till dagens seger. I den andra halvleken bjuder vi in Sirius i matchen då vi agerar alldeles för passivt i vårt försvarsspel. Sett över 90 minuter gör vi en okej insats. Att vi nu är i semifinal känns fantastiskt roligt.