Tipselit: Seger mot Jönköping Södra

25 april, 2014 |

Under fredagskvällen spelade U19-killarna sin fjärde match i Juniorallsvenskan då besegrade Jönköping Södra hemma på Gastens konsgräs med 4-1.

KFF började matchen bra och satte hård press på J-södras baklinje. I den 18:e minuten gav det resultat då Ludvig Holmertz kunde stöta in 1-0. J-Södra skulle dock komma med en snabb replik då de bara två minuter senare kvitterade till 1-1.

Kalmar skulle dock ändå gå till pausvila i ledningen då Oskar Engström på frispark åter gav KFF ledningen i den 43:e matchminuten.

I den andra halvleken kunde sedan KFF avgöra matchen med två snabba mål. Först ut var Mattias Dolk som ökade på ledningen till 3-1 i den 67:e minuten och strax därefter kunde Måns Olström sätta spiken i kistan till 4-1.

Mer om matchen hittar ni här.

Kalmars Fredrik Carlén efter matchen
– Vi gör en okej prestation och ett bra resultat då vi vinner med 4-1 men spelkvalitén idag lämnade betydligt mer att önska. Men vi tar lärdom av dagens match och förhoppningsvis kan vi göra en bättre prestation nästa helg.

I nästa omgång ställ Kalmar FF mot FC Trollhättans på bortaplan.