Tipselit: Tennissiffror för KFF mot Blåvitt

31 maj, 2012 |

Kalmar FF utklassade IFK Göteborg med 6-1 i Juniorallsvenskan Elit Södra

På torsdagskvällen tog Kalmar FF säsongens siffermässigt största seger när man besegrade IFK Göteborg med hela 6-1, efter 2-0 i halvtid. Stor matchhjälte hemma på Gasten blev anfallaren Fredrick Roskvist som stod för fyra av målen. Övriga mål gjordes av Dennis Andersson och Melker Hallberg.

I måndags bröt Kalmar FF en negativ trend på fyra raka förluster mot IFK Göteborg i seriesammanhang när man vann med 2-1 på Bergsjövallen. Självförtroendet i truppen var således på topp inför kvällens returmatch hemma på Gastens konstgräs. Om segern satt långt inne senast i Göteborg visade KFF ikväll upp säsongens bästa spel och fullständigt körde över Blåvitt. Segersiffrorna skrev till 6-1 och det är bara att lyfta på hatten för laget och tränarduon Jens Nilsson och Fredrik Carlén som satte matchplanen till hundra procent.

KFF hade med sig en 2-0-ledning in till pausvilan. Fredrick Roskvist inledde målskyttet i den 19:e minuten och i den 40:e minuten utökade Dennis Andersson till 2-0. Att paussiffrorna stannade vid 2-0 ska gästerna vara glada för då KFF radade upp målchans efter målchans och med lite bättre skärpa i avsluten kunde man ytterligare två-tre mål.

Fredrick Roskvist, som förövrigt vann skytteligan i Junioralsvenskan ifjol, har kommit igång efter en tung vår målmässigt och i den andra halvleken svarade anfallaren för ett hattrick. I den 60:e minuten satte han 3-0, 5-1 kom i den 73:e minuten och 6-1 i matchminut 75. Melker Hallberg stack emellan med att sätta dit 4-0 efter en timmes spel. IFK Göteborg fick till ett tröstmål i den 70:e minuten, men det var mer av akademisk betydelse för ikväll fanns det inget som kunde stoppa Kalmar FF som svarade för säsongens bästa insats.

– Vi gör en väldigt stark match, den bästa som vi gjort under mina 10 år som tränare i Kalmar FF. Det som verkligen glädjer mig är värderingen i passningsspelet. Idag spelade vi fotboll från minut ett till minut nittio och kryddade det med sex fina mål, säger Kalmar FF:s tipselittränare Jens Nilsson.

Kvällens seger innebar att Kalmar FF har 22 inspelade poäng efter nio omgångar och nu är nya serieledare i Folksam U21 Södra.

För Kalmar FF väntar härnäst resa till Hällevik och bortamatch mot Mjällby AIF. En match som spelas söndagen den 10 juni med avspark klockan 12:00 på Strandvallen.