Tipselit: Tredje raka segern

3 maj, 2012 |

Kalmar FF besegrade serieledande Helsingborgs IF med 3-1 (2-0) på Gasten

Kalmar FF tog på torsdagskvällens sin tredje raka seger i Juniorallsvenskan Elit Södra efter 3-1 (2-0) mot Helsingborgs IF.

Fredrick Roskvist, Mathias Jung och Dennis Andersson (bilden) stod för målen och kvällens segern innebar att Kalmar FF är ny tabelltvåa efter fem omgångar av Juniorallsvenskan Elit Södra.

Två formstarka lag intog på torsdagskvällen Gastens konstgräsplan. KFF klev in till matchen med två raka segrar och gästande Helsingborg som serieledande med sex (!) vinster på lika många matcher.

Gästerna inledde matchen bäst och ägde första kvarten och KFF tvingades mest sprnga runt och jaga boll. KFF jobbade sig dock in i matchen och fick också det betydelsefulla första målet när Fredrick Roskvist i den 20:e minuten rullade in 1-0 bakom HIF-målvakten Linus Müller. Målet gav fortsatt energi och efter det visade KFF upp ett nästintill perfekt försvarsspel och anfallsspel fram till halvtidsvilan. Strax före paus kunde också Mathias Jung utöka ledningen när han pangade in 2-0 efter en hörna.

Precis som i första halvlek inledde Helsingborg den andra halvleken bäst när man lyfte upp laget och började pressa allt högre upp i banan. Det gav resultat i den 58:e minuten när William Kvist hittade rätt bakom KFF-målvakten Oskar Söderberg, som förövrigt gjorde en stabil insats mellan stolparna. Men glädjen varade inte länge för serieledande som kom till Kalmar med sex raka segrar. I den 75:e minuten kom det matchavgörande målet när mittbacken Dennis Andersson nådde högst på en hörna slagen av Max Axelsson. Efter det bevakade KFF ledningen och kunde ta säsongens fjärde seger, den tredje raka i Juniorallsvenskan Elit Södra.

Tränare Jens Nilsson efter matchen:
– Vi är nöjda med resultatet och att matchen skulle svänga som den gjorde var vi ganska inställda på. Vi var illa ute första kvarten, men kommer igen starkt och äger sedan resten av halvleken. Vi var återigen illa ute första kvarten i andra halvlek, men tar tillbaka initiativet omgående och efter det böljar det lite fram och tillbaka. Med den belastning som det här spelarna har är det fullt förståligt att matchbilden blev så, så jag är nöjd med resultatet och prestationen även om vi inte bjuder på någon champagnefotboll idag.