Tipselit: Truppen mot IFK Göteborg

12 maj, 2011 |

Under fredagen väntar bortamatch mot IFK Göteborg

Juniorallsvenskan Elit Södra rullar vidare med omgång 6 och under fredagen väntar bortamatch mot IFK Göteborg. Avspark klockan 17:00 på Lemmingvallen och KFF:s huvudtränare Jens Nilsson har tagit ut följande matchtrupp.

Under fredagen väntar bortamatch mot IFK Göteborg

Juniorallsvenskan Elit Södra rullar vidare med omgång 6 och under fredagen väntar bortamatch mot IFK Göteborg. Avspark klockan 17:00 på Lemmingvallen och KFF:s huvudtränare Jens Nilsson har tagit ut följande matchtrupp.

Truppen mot IFK Göteborg
Sebastian Feddersen (mv)
Oskar Söderberg (mv)
Oskar Cardmo Drott
Viktor Olofsson
Alexander Hellborg
Max Axelsson
Dennis Andersson
Rasmus Sjöstedt
Oliver Bohman
Oscar Borgh
Mathias Jung
Emil Sjöstedt
Anton Agebjörn
Ludvig Holmertz
Erik Hoang
Fredrick Roskvist
Victor Nilsson

I tisdags ställdes KFF:s U21-lag mot serieledande Helsingborgs IF på bortaplan. I morgon fredag är det dags för ny toppmatch när tipselitlaget åker till Göteborg för match mot serieledarna i Juniorallsvenskan – IFK Göteborg.

Inför matchen står det klart fyra spelare inte finns tillgängliga för spel. Philip Conradsson är åter i träning efter sitt knäproblem men är fortfarande inte i speldugligt skick. Detsamma gäller Kristoffer Gustavsson som har börjat träna efter sina ljumskproblem men tyvärr åkte på nytt bakslag efter träningen senast. Melker Hallberg är iväg på landslagsuppdrag med P16/95-landslaget i Wales.

Christopher Christensson, som fick rött kort i bortamatchen mot Halmstad och stod över senast mot Norrby, fick ytterligare två matchers avstängning och missar därmed mötet med Göteborg och nästa veckas match mot BK Häcken.

Rasmus Sjöstedt, som tvingades utgå med lårkaka i tisdagens U21-match, är uttagen i 17-mannatruppen men kommer att testas sent innan match. Om mittbacken Sjöstedt inte kan spela så tar Dennis Andersson hans plats i matchtruppen.

KFF reser till Göteborg med bra självförtroende efter 5-0-segern senast mot Norrby IF. KFF är tabellfemma med tio inspelade poäng efter fem omgångar. Nu väntar säsongens tredje bortamatch och laget jagar fortfarande årets första trepoängare på bortaplan. På de två tidigare bortamatcherna har KFF tagit en poäng efter 3-3 mot Malmö FF. I senaste bortamatchen blev det en 0-1-förlust mot Halmstads BK på Sannarps IP.

Morgondagens motstånd IFK Göteborg har imponerat så här långt och toppar tabellen på 18 poäng efter sju spelade matcher. Två segrar (Norrby och Halmstad) och en förlust (Malmö FF) hitills hemma på Lemmingvallen.

IFK Göteborg vann fjolårets båda möten med KFF. 4-2 på Lemmingvallen följdes upp med 3-1 på Fredriksskans. När väl serien var avslutat stod dock KFF som seriesegrare på 48 poäng – fem poäng för Blåvitt som knep en andraplats.

IFK Göteborg tränas av Eijlert Björkman som har presenterat följande följande startelva mot Kalmar FF.

IFK Göteborg (4-2-3-1): August Strömberg – Allan Mohiden, Nikola Zivanovic, Jonathan Azulay, Niclas Andersén – Muhammed Dizdar, Bragi Bergsson – Andreas Petersson, Sam Larsson, Fredrik Alnäs – Chris Mbamba.

Avbytare: Fredrik Widfeldt (mv), Efe Yildirim, Tobias Bratt, Jesper Brandt, Sebastian Olsson, Björn Lindhe, Filip Olofsson.

– De är ett bra lag vilket de också visar i tabellen. Det kommer nog bli som det brukar med en jämn och bra match, men ändå målrik. Förra året vann vi till exempel borta med 4-2. Vi har ett väldigt bra lag, vilket vi ska visa genom att ta hem alla tre poäng, säger IFK-tränaren Eijlert Björkman till ifkgoteborg.se inför matchen.

Matchen döms av Dennis Oppong från Västra Frölunda med Armin Samandi, Göteborg och Mofid Hammudeh från Angered som assisterande.

KFF.s assisterande tränare Fredrik Carlén inför matchen:
– Det kommer att bli en svår match mot ett Blåvitt som gått på som tåget inledningsvis i serien, men förhoppningsvis kan vi ta med oss det fina spelet vi visade upp senast mot Norrby och ge göteborgarna en match om poängen. Förra året förlorade vi båda mötena med IFK så visst har vi lite revanch att utkräva. Men som sagt, det kommer att bli ett tufft uppdrag.

Annons