Tipselit: Truppen mot Malmö FF

13 april, 2011 |

Tuff bortamatch väntar i Juniorallsvenskan Elit södra 

Under torsdagen spelas omgång 2 av Juniorallsvenskan Elit Södra. För motståndet står Malmö FF på bortaplan med avspark klockan 17:00 på Malmö Stadion. Huvudtränaren Jens Nilsson har tagit ut 18 spelare och presenterar följande trupp.

Tuff bortamatch väntar i Juniorallsvenskan Elit södra 

Under torsdagen spelas omgång 2 av Juniorallsvenskan Elit Södra. För motståndet står Malmö FF på bortaplan med avspark klockan 17:00 på Malmö Stadion. Huvudtränaren Jens Nilsson har tagit ut 18 spelare och presenterar följande trupp.

Truppen mot Malmö FF
Oskar Söderberg (mv)
Oskar Cardmo Drott
Oscar Borgh
Alexander Hellborg
Max Axelsson
Erik Hoang
Mathias Jung
Melker Hallberg
Anton Agebjörn
Christopher Christensson
Besnik Rustemaj
Fredrik Karlsson
Dennis Andersson
Viktor Olofsson
Emil Sjöstedt
Oliver Bohman
Fredrick Roskvist
Victor Nilsson

Seriespelet i Juniorallsvenskan rullar vidare och efter lördagens premiärseger hemma mot IF Elfsborg (1-0) väntar i morgon svårast tänktbara motstånd i form av regerande JSM-mästarna Malmö FF på bortaplan.

Efter dagens matchförberedande träning på Gasten står det klart att tränaren Jens Nilsson får klara sig utan fyra spelare till matchen. Philip Conradsson tvingas vila ytterligare en vecka då han inte känner sig helt hundra efter sin knäskada. Han är dock tillbaka i träning och det är mer konditionen som håller honom utanför truppen än bekymret med knät. Kristoffer Gustavsson åkte på en sträckning i ljumsken i förra veckan och har inte tränat sedan dess. Axel Roosling stannar också hemma på grund av sjukdom. Dessutom är Rasmus Sjöstedt avstängd efter att ha fått syna det röda koret (frilägesutvisning) i seriepremiären mot Elfsborg.

Morgondagens motståndare Malmö FF har till skillnad mot Kalmar FF redan hunnit med att spela tre seriematcher. Laget har inlett säsongen 2011 med två segrar (IFK Göteborg och Norrby IF) och en förlust (Halmstads BK) och ligger på en tredjeplats i en haltande tabell. De himmelsblå tippas av många att tillhöra toppen av i år och det brukar alltid bjudas på tuffa och jämna matcher mot Kalmar FF. I fjol vann lagen sin respektive hemmamatch med 2-1. Man möttes även i en träningsmatch på försäsongen nere i Malmö, ett möte som KFF vann med 4-2.

Kalmar FF åker ned till Malmö med bra självförtroende efter tre poäng i seriepremiären. Laget gjorde en helt klart godkänd insats framförallt med tanke på den tidiga utvisningen på mittbacken Rasmus Sjöstedt. Nu måste man upp ett par snäpp till mot ett MFF som av tradition alltid är starka på hemmaplan och ifjol vann nio av elva hemmamatcher.

Matchen döms av Jesper Persson från Malmö med Kujtim Asanovski och Fredrik Rönning som assisterande.

Assisterande tränaren Fredrik Carlén inför matchen:
– Efter en bra match senast mot Elfsborg, där vi innan Rasmus utvisning visade prov på ett riktigt bra spel ska det nu bli intressant att ta oss an Malmö. Det brukar alltid vara tuffa och täta matcher mellan oss och jag hoppas att vi även i år kan bjuda upp till en sevärd och välspelad fotbollsmatch.

Annons