Tipselitlaget: Bekväm seger mot Nybro IF

24 september, 2009 |

Målkalas för Kalmar FF i sista seriematchen.

5-0 mot Nybro IF. Med de siffrorna avslutade Kalmar FF årets seriespelet och laget kan nu titulera sig seriesegrare i Juniorallsvenskan Östra Götaland.

Den avslutade seriematchen på Fredriksskans mot Nybro IF blev en uppvisning i teknisk briljans och finessrik anfallsfotboll – framförallt under den andra halvleken. Matchen slutade hela 5-0 efter 1-0 i paus och kvällens seger var den 14:e för säsongen och Kalmar FF tog hem seriesegern i Juniorallsvenskan Östra Götaland med 43 inspelade poäng.

Alexander Pettersson blev tvåmålsskytt i kvällens match och övriga mål gjordes av Christopher Christensson, Erik Hoang och Oskar Borgh.

Nästa uppgift för Kalmar FF:s tipselitlag blir åttondelsfinal i Junior SM 2009. Vilket lag som väntar där blir klart efter lottningen som sker måndagen den 28 september.

Jens Nilsson efter matchen:
– Under första halvlek jobbar vi på bra men har fel spelsätt mot ett Nybro som mest backade hem. Vi slår om till andra halvlek och går över till 4-2-3-1 och får till en utmärkt matchbild och med det också en väldigt bra prestation. Erik Hoang och Max Axelsson gör det riktigt bra hela matchen och förtjänar ett extra beröm.