Tobias Eriksson tvåmålsskytt mot Norrköping

10 maj, 2014 |

Kalmar FF vann dagens match mot IFK Norrköping med 2-0 och Tobias Eriksson svarade för båda målen

IFK Norrköping var annars det lag som rivstartade dagens match på Guldfågeln Arena och redan i den andra matchminuten skapade man första heta chansen. Det var på en hörna från höger som Falk Olander gick upp och fick på en riktigt bra nick som Cramer avvärjde med en benparad på ren reflex.

IFK fortsatte att hålla i taktpinnen och var aggressiva i presspelet när Kalmar FF väl hade bollen. Man hade dock svårt att skapa några farliga lägen utan det handlade mest om skott utifrån som missade målet. I den 33:e minuten stack Kamara igenom och fick en tå på bollen men avslutet gick straxt utanför Cramers högra stolprot.

Kalmar FF fick ett drömläge för ett ledningsmål i halvlekens sista minut när Skagestad tvingades ta en frispark på Elm straxt utanför straffområdeslinjen när Elm var på väg att ta sig igenom. Melker Hallberg stegade fram och klippte till över muren men skruven tog inte helt rätt och bollen gick straxt över Mitov Nilssons ribba.

Andra halvlek bjöd på ett nyväckt Kalmar FF. Man tog tag i allt direkt från början och dominerade spelet halvleken igenom.

Målen skulle också komma och det var Tobias Eriksson som gjorde båda KFF:s mål. Det första kom i den 55:e minuten när Emin Nouri tog sig loss på högerkanten och skickade in till Tobias som klippte till på volley ottagbart i bortre gavel. Knappt tre minuter senare var det dags för tvåan. Den här gången var det Jonathan Ring som slog en frispark som Mitov Nilsson stötte ut när Tobias kom och tryckte in 2-0.

Kalmar FF skapade fler chanser under halvleken men resultatet stannade vid 2-0 och tre välförtjänta poäng.

Matchfakta och matchbilder hittar du här.