”Tror jag har missat tio bortamatcher på de senaste åtta åren”

7 december, 2016 |

En av alla Kalmar FF:s ideella, Göran Olsson, fyllde 70 år i söndags. Vi passade på och ta en pratstund för att höra hur han firar sin födelsedag och hur hans kärlek för Kalmar FF började.

Hur länge har du hjälpt till inom föreningen?

En av alla Kalmar FF:s ideella, Göran Olsson, fyllde 70 år i söndags. Vi passade på och ta en pratstund för att höra hur han firar sin födelsedag och hur hans kärlek för Kalmar FF började.

Hur länge har du hjälpt till inom föreningen?
– Jag kom in 1998. Det var genom Staffan Roth här som hade frågat om några kunde hjälpa till med souvenirerna och sälja. Det var det första jag fick hjälpa till med. Jag tog på den tiden hand om försäljningen på matchdagarna och även ute i stadskärnan vid vissa tillfällen. Sen blev det att spelarna började äta efter träningarna och då hämtade jag mat till spelarna. På den tiden fanns inga diskmaskiner på Fredriksskans heller så då blev det en hel del hjälp med disk och annat.

– Sen när brassarna kom så blev det mycket hjälp med transport till och från flygplats med provspelare och spelare.  I dagsläget kan man väl säga att jag fungerar som en allt-i-allo för Kalmar FF . Om föreningen behöver hjälp med någonting så finns jag där som en tillgänglig resurs.

Du har jobbat som publikvärd senaste åren, berätta lite om det?
– Jag har kört till bortamatcher som publikvärd i ungefär 8 år. Sedan dess har det blivit en hel del körande. Skulle gissa på att jag kanske missat 10 bortamatcher under dessa åren. Som publikvärd så ska man vara uppmärksam när det händer någonting eller om någon blir sjuk, så finns vi där och kan hjälpa till. Eller om det är någon som vill fråga någonting. Det har fungerat väldigt bra och det är kul att följa laget även på bortaplan.  

Är det något särskilt minne från någon bortamatch du kan dela med dig av?
– De långa resorna har varit speciella. Men det jag tycker är lite extra speciellt är när vi åker och möter de största klubbarna och tar 3 poäng. Då känner man sig väldigt stolt efter en sån match. Sen går det självklart inte komma ifrån SM-guldet. Det går över allt annat jag har upplevt runt Kalmar FF. Det var mycket diskussioner redan innan om ett eventuellt guld. Samtidigt kändes det overkligt att få uppleva det när det väl inträffade.

Vad är det bästa med ditt arbete för föreningen?
– Det är allt för mig. Jag känner att det är så himla kul att hjälpa till och få ge någonting tillbaka. För mig är det en livskvalité. Om man ska hålla på med sånt här så måste man känna att det är roligt. Och det gör jag verkligen. Allt ifrån spelare till personal är som en stor familj. Sen är jag tacksam att jag har fått vara med på hela den här resan med allt ifrån SM-guld till annat genom åren.

– Att få vara med och uppleva alla matcher gör att man får ett oerhört speciellt band till spelarna och andra inom föreningen. Det ger väldigt mycket tillbaka när man känner att det man gör är uppskattat. Jag är väldigt stolt över att få chansen att jobba med Kalmar FF.

I söndags fyllde du 70 år. Hur firade du?
– Det blev lugnt på hemmaplan. Sen blev jag uppvaktad på kansliet på Guldfågeln Arena där jag fick tårta och frallor. Sen fick jag en paket med matchtröja med alla spelarnas autografer. Det blev jag väldigt glad för.

Vad tror du om säsongen för Kalmar FF:s del?
– Jag tror att det kan bli väldigt bra nästa år. Det är många ungdomar som gjort det bra i år som kommer bli ännu bättre under 2017. Det kommer bli en spännande säsong som vanligt!

Ett stort grattis på födelsedagen Göran och tack för all tid du lägger på Kalmar FF! 

Annons