Truppen mot Östersunds FK

16 september, 2019 | Nyhet

Imorgon, lördag, är det dags för match igen när Östersunds FK står för motståndet på Jämtkraft Arena. Truppen flyger upp till Östersund idag vid lunchtid och gör sedan sista träningen inför matchen under kvällen. Vi träffade Kalmar FF:s tränare Magnus Pehrsson innan avresa för att höra hur han ser på matchen. 

– Det blir en jämn och spännande match imorgon på Jämtkraft Arena. Det är två lag som gick in i landslagsuppehållet med förluster i ryggen. Jag väntar mig att det kommer vara en rejäl intensitet och laddning från båda lagen. Där gäller det att vi är snäppet bättre än Östersund i det och kan sätta vår prägel till matchen.

Nio insläppta mål två de två senaste matcherna. Innebär det att vi kommer få se ett KFF som i första hand säkrar upp bakåt imorgon på Jämtkraft Arena?
– Det är alltid en balans. Men självklart är det fakta att vi åkt på två rejäla smällar som vi inte sett i närheten av tidigare under säsongen. Förutom att vi var en man mindre mot Malmö gör vi flera individuella fel där vi inte är lika kyliga och tar hjälp av varandra. Det är något vi pratat mycket om och jobbat med i den utsträckning vi kunnat under uppehållet. Man måste även vara ärliga och säga att vi inte haft ett perfekt uppehåll där vi inte kunnat jobba med delar av spelet, då alla spelare inte varit tillgängliga. Vi har fått jobba individuellt med var varje spelare befinner sig och jobba upp statusen från olika utgångslägen. Sista dagarna har det ljusnat och vi har kunnat förbereda laget på ett ok sätt.

Geir André Herrem saknas fortfarande på grund av sin knäskada. När kan vi ha honom tillbaka i spel?
– Vi tar det dag för dag men det går framåt. Nu gör han vissa fotbollsmoment där han hade smärta för några dagar sen. Vi har ingen fast prognos från vårt medicinska team exakt när han kan vara tillbaka. När smärtan släpper i momenten som fortfarande känns en del kommer det gå snabbt till han är i full träning. Vi ska inte utesluta spel nästa helg men vi vågar inte säga något om det i detta läget.

Ett positivt besked är att anfallaren Alexander Ahl-Holmström är tillbaka i truppen tidigare än vad vi hade räknat med?
– Det stämmer. Han har gjort ytterligare undersökningar senaste tiden och rehabiliteringen har gått snabbare än vad vi räknade med från början. Han har varit i full träning sedan i onsdags och finns tillgänglig inför matchen imorgon. 

Truppen mot Östersund
Viktor Agardius
Alexander Ahl-Holmström
Viktor Elm
Nils Fröling
Carl Gustafsson
Herman Hallberg
Lucas Hägg-Johansson
Alexander Jakobsen
Henrik Löfkvist
Isak Magnusson
Maxwell
Jesper Manns
Viktor Noring
Emin Nouri
York Rafael
Rafinha
Filip SachpekidisHampus Strömgren
Måns Söderqvist

Ej uttagningsbara
Piotr Johansson (Lår)
Fidan Aliti (Avstängd)
Romario (Avstängd)
Rasmus Elm (Sjuk)
Isak Jansson (Sjuk)
Geir Andre Herrem (Knä)
Gbenga Arokoyo (Hälsena)
Johan Stenmark (Knä)

Annons