Tung förlust i Copa del Sol

2 februari, 2012 |

Kalmar FF förlorade torsdagens möte med Ålesunds FK med 3-2

Trots ett tidigt ledningsmål signerat Papa Diouf fick Kalmar FF inkassera sin andra förlust i träningsturneringen Copa del Sol. Torsdagens möte med norska Ålesunds FK slutade 2-3 sedan norrmännen avgjort matchen fyra minuter före slutet. Erik Israelsson stod för KFF:s andra mål i en match som var spelmässigt jämn och stundtals bjöd på ett underhållande spel.

Kalmar FF ägde stora delar av första halvlek och ledningsmålet kom också föga överraskande. I den 20:e minuten slog nyförvärvet Jörgen Skjelvik en hörna från höger som nådde ett annat nyförvärv i form av Papa Diuof som snyggt nickade in bollen bakom Sten Grytebust i Ålesundsmålet.

Strax före paus kom kvitteringen och målet var en riktig kanon från Michael Barrantes Rojas som utanför straffområdet drog på och bollen borrade sig upp i Wastås högra kryss.

I början på andra halvlek fick KFF återigen chansen att ta ledningen när Jonathan McDonald blev nedriven i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. Lagkaptenen Henrik Rydström stegade fram men den norska målvakten Sten Grytebust knep bollen.

En olycka kommer sällan brukar man säga och det var just det som hände kvarten senare när domaren för andra gången pekade på straffpunkten. Denna gång för Ålesund som genom Fredrik Ulvestad ordnade 2-1 bakom Petter Wastå.

Men KFF kom tillbaka och det med besked. Knappt en minut senare ordnade Erik Israelsson 2-2. Papa Diouf stod för framspelningen till ”Ecke” som från nära håll rullade in bollen i mål.

Sett till matchbilden borde den här matchen slutat oavgjort och delad poäng. Ålesund ville dock annat och fyra minuter före full tid slog man in segermålet. Efter en hörna så blev Ålesunds skyttekung Jason Morrison, hoppade in i andra halvlek, helt ren i KFF:s straffområde och dunkade in 3-2 bakom Petter Wastå, som annars gjorde en mycket bra match mellan stolparna.

Kalmar FF spelar sin tredje och avslutade match i Copa del Sol nu på söndag (5/2) klockan 16:00. Då väntar ännu ett norskt motstånd i form av tippeligalaget Tromsö IL.

Nanne Bergstrand efter matchen:
– Det här kändes som en onödig förlust eftersom vi skapade flest målchanser under matchen och även missade en straff. Kvalitén i vårt spel varierade under matchen för vår egen del men samtidigt så fungerade vi bra rent organisatoriskt. Vi släpper inte till många målchanser i spelet och när vi väl börjar träna på försvarsspel – fasta situationer så kommer det säkert att se bättre ut också.