Tung förlust i Gävle

19 juli, 2016 |

Kalmar FF förlorade bortamatchen mot Gefle IF med 4-2

KFF fick en tung start på matchen då hemmalaget först kunde göra 1-0 i den sjunde minuten genom Johan Oremo. Strax där efter skulle uppförsbacken bli ännu brantare när förre KFF:aren Johan Bertilsson höll sig framme och kunde göra 2-0.

KFF skulle dock resa på sig och innan den första halvleken var över hade laget både reducerat och kvitterat. Först genom Romario som gjorde sitt första allsvenska mål för i år snyggt framspelad av Viktor Agardius. Även Ismael skulle göra sitt första mål för i år när han strax utanför straffområdet avlossar ett välplacerat skott som letar sig in i målvaktens bortre hörn.

Efter Gefles två mål under den första kvarten är det Kalmar FF som har det mesta och bästa därför känns det som utgången av den andra halvleken bör vara given men skador kom att grusa KFF:s framfart.

Olyckliga skador störde KFF:s möjligheter
I den 53:e minuten nickar Viktor Elm ihop med en Geflespelare och måste bryta matchen med en misstänkt näsfraktur. Strax därefter är nästa olycka framme när Viktor Agardius fastnar i konstgräset och vrider till sitt knä så pass illa att han måste bäras ut på bår. Som om inte detta var nog så KFF precis innan Agardius skada gjort sitt tredje och sista byte vilket innebär att man måste avsluta matchen med en man mindre – något som Gefle kunde utnyttja.

Med tio minuter kvar av matchen kan Gefle nicka in 3-2 och i slutminuterna när KFF försöker hitta en kvitteringsmöjlighet kan Gefle också göra 4-2.

Det blev en tung måndagskväll i Gävle för KFF då man dels missade möjligheten till poäng men också då både Viktor Elm och Viktor Agardius fick kliva av skadade och troligtvis missar nästa match mot Malmö FF.

Henrik Rydström efter matchen
– Vi kommer helt fel in i matchen och blir straffade två gånger om. Vi justerar lite i vårt försvarsspel och kan efter den svaga inledning ta över matchen och med 2-2 i paus ska vi bara gå ut och vinna matchen men det som händer i den andra halvleken är dåligt, onödigt och olyckligt.