U19: Clasons drömmål vände matchen

24 april, 2016 |

Kalmar FF:s U19 killar besegrade under lördagen Mjällby AIF med 3-1 hemma på Gasten efter en någon sömning tillställning där dock Robin Clasons drömmål väckte det unga FF-lag.

Annars var det bortalaget som började matchen piggast och mitten av den första halvleken kunde Mjällby också ta ledningen en ledning som skulle stå sig halvleken ut.

I den andra halvleken kom det unga FF-laget ut och spelade mer direkt och satte högre press på bortalaget och det dröjde inte speciellt lång tid innan KFF skulle få sin utdelning. Robin Clason stod för en fin prestation när han kom in från kanten och avslutade anfallet med att dundra in 1-1-målet i bortre kryss.

Med kvarten kvar att spela var det dock fortfarande oavgjort på Gasten när en Maif-försvarare gick för hårt åt Edvin Crona i straffområdet – domaren pekar på straffpunkten och försvararen fick sitt andra gula och blev utvisad.

Maif målvakten räddar straffen från Giga Chkheidze men Gustav Eriksson Söderström kan enkelt slå in returen till 2-1, dock uppstår en minst sagt märklig situation i samband med målet då Maif-målvakten visar sitt missnöje med domslut till den graden att även han blir utvisad.

Med två man mer på planen finns det ingen möjlighet för Mjällby att åstadkomma en forcering, istället kan Isak Magnusson avgöra matchen när han rullar in 3-1 till Kalmar FF.

Johan Steglander efter matchen
– Vi vinner klart rättvist även om vår prestation under den första halvleken är riktigt svag. I den andra spelar vi upp oss och har full kontroll på matchen och när sedan Mjällby får två man utvisade så behöver vi inte slita allt för hårt för att hålla undan. Vi kan betydligt bättre än vad vi visade idag och dit måste vi hitta redan till på tisdag då IFK Göteborg kommer på besök.