U19-förlust mot Täby FK

7 juni, 2015 |

Kalmar FF tog emot Täby FK på Gastens A-plan i U 19 Allsvenska Norra och det var gästerna som avgick med segern. Matchen slutade 2-4 (2-3)

Kalmar FF tog emot Täby FK på Gastens A-plan i U 19 Allsvenska Norra och det var gästerna som avgick med segern. Matchen slutade 2-4 (2-3)

Kalmar FF började emellertid bäst och lånade knappt ut bollen den första kvarten. Anfallsspelet var varierat och påhittigt och när Svante Ingelsson nickade in Jacob Johansson inlägg var det en synnerligen rättvis ledning.
I ett av sina få anfall lyckades emellertid Täby – efter synnerligen tveksamt agerande från Kalmar FF:s försvar – kvittera.
Kalmar FF fortsatte dock trumma på och Calle Johansson (bild) – planens bästa spelare – kapades i Täbys straffområde. Straffen satte Pontus Fredriksson till 2-1.
Så långt såg det ut som om matchen skulle gå i Kalmar FF:s favör.
Men fotboll är inte alltid logisk. Det fick U 19-killarna känna av i förra hemmamatchen, mot Sundsvall, då 3-0 snabbt blev 3-2. Idag blev 2-1 snabbt 2-3.
Två individuella misstag gav Täby-spelarna två rena frilägen framför John Håkansson i Kalmar FF-målet. Och det resulterade i två baklängesmål.
– Jag har ingen bra förklaring till varför vi gav bort tre mål så enkelt. Försvarsspelet har annars varit formidabelt hittills i serien. På åtta matcher släppte vi in tre mål. Nu har vi på två matcher släppt in sex mål, säger Henrik Rydström.
I andra halvlek blev det en match på Täbys villkor. Täbyspelarna slet som djur, 3-2-ledningen gav dem energi till uppoffringarna och man spelade på gränsen till vad som var tillåtet och tillät aldrig Kalmar FF att få igång sitt passningsspel. Matchbilden blev väldigt ryckig, men ständiga avbrott för frispark eller bollar som sparkades långt över sidlinjen.
– Täby spelade efter sina resurser och visade upp fin moral. Det kanske inte var så många passningar inom laget, men de tog vara på sina tillfällen och gjorde det jobbigt för oss. Jag kunde valt att också lyfta långt, men det handlar trots allt om utveckling. Jag vill att mina spelare ska lära sig hantera många olika scenarier och jag vill att de ska hantera den här typen av matchbild genom att hålla huvudena kalla, ta snabba beslut och spela så snabbt och rappt att motståndarna inte hinner tackla oss. Det är svårt, jag är medveten om det, men jag vet att killarna har kapacitet för att kunna klara av det. Även om vi inte riktigt lyckades med det idag, säger Henrik Rydström.
I slutskedet av matchen missbedömde Kalmar FF ett långt inkast och Täby kunde avgöra med sitt 4-2-mål.

Annons