U19: Oavgjort mot Östers IF

12 mars, 2017 |

Kalmar FF:s U 19-killar åkte till Växjö för att möta Öster i Ligacupen. Efter förra helgens förlust mot Trelleborgs FF var det bara seger som räknades – om man ville vinna gruppen.
– Jag vet att det kan låta märkligt för att vara ord komna ur min mun och jag ska inte påstå att jag är ointresserad av resultatet, men i den här matchen var det helt andra saker som jag var intresserad av, säger Henrik Rydström, tränare.
Som att killarna visade förståelse för att dueller, närkamper och löpningar är viktiga beståndsdelar i fotboll.

Kalmar FF:s U 19-killar åkte till Växjö för att möta Öster i Ligacupen. Efter förra helgens förlust mot Trelleborgs FF var det bara seger som räknades – om man ville vinna gruppen.
– Jag vet att det kan låta märkligt för att vara ord komna ur min mun och jag ska inte påstå att jag är ointresserad av resultatet, men i den här matchen var det helt andra saker som jag var intresserad av, säger Henrik Rydström, tränare.
Som att killarna visade förståelse för att dueller, närkamper och löpningar är viktiga beståndsdelar i fotboll.
– Våra spelare är ofta vana att spela i dominanta lag i pojklagsåren, där man ofta äger bollen. Vilket gör att de stundom har svårt att hantera matchbilder som är mer ”köttiga”. Men så ser fotboll ut ibland och det är vårt jobb att få dem att förstå det. Att acceptera det. Och så småningom också bli väldigt bra på det, säger Rydström.
Matchen mot Öster slutade 1-1. Öster tog ledningen i första halvlek och Kalmar FF kvitterade genom Adel Ziarat i slutskedet av matchen.
– Killarna jobbade hårt och hanterade Östers fysiska, långa och raka spel på ett bra sätt. Vi försökte spela på vårt sätt, men vi var kanske inte alltid effektiva i chansskapandet. Vi hade emellertid ett övertag i spelet, inte minst efter paus. Vi har visserligen en bra bit kvar innan vi är där vi vill att vi ska vara, men vi tar små steg hela tiden. Allt som oftast är de där stegen framåt…

Annons