U19-seger i Ligacupen

6 mars, 2015 |

Kalmar FF U19 vann kvällens Smålandsderby mot Östers IF

Kalmar FF U19 tog ikväll en viktig seger i Ligacupen när Östers IF besegrades med 2-0 (0-0). Kalmar FF U19 toppar i och med segern tabellen och har nu ett riktigt bra grepp om gruppen före tvåan Öster.

Kvällens match inleddes annars i ett mediokert tempo från KFF:s sida. Ett taggat Öster kom till Gasten och pressade på mot KFF.

I pausvilan tog tränare Henrik Rydström tag i killarna och man pratade sig samman. Efter det så var det ett nytt lag som kom ut till andra halvlek. KFF lyfte sig mentalt och gick ut och tog kampen på planen. Det gav resultat och i den 75:e minuten kunde Svante Ingelsson ge Kalmar FF ledningen och med endast minuten kvar av matchen fastställde samme Ingelsson slutresultatet till 2-0.

Kalmar FF:s Henrik Rydström efter matchen
– Öster kom hit med fajterhjärtat bultande. De pressade och stressade oss och vi blev passiva och tafatta. Chansmässigt var det jämnt, men det var Öster som hade övertaget under första halvlek.
Vi gjorde mängder av tekniska misstag, vi tog mängder av felbeslut och det som sett så bra ut i tidigare matcher på försäsongen – det bolltrygga, passningsspelet, tempoväxlingarna, den direkta återerövringen – existerade inte.
Efter paus blev vi bättre. Vi pratade oss samman, killarna tog till sig av instruktionerna och framför allt lyfte de sig mentalt. De gick ut och tog kampen. Öster kroknade, vi kunde etablera tryck mot dem och först frispelade Oskar Engström Svante Ingelsson (efter briljant brytning av Jesper Nilsén på mittplan) och i slutminuten lyfte Elie Kaukauo in bollen till en fri Ingelsson, som nickade in 2-0.
Öster kontrade då och då vasst, men Elias Eriksson agerade lugnt och säkert i målet.