U19-seger mot Älvsjö AIK FF

24 maj, 2015 |

Kalmar FF U19 vann gårdagens möte med Älvsjö AIK FF med 2-0 (0-0)

Älvsjö AIK FF åkte till Kalmar redan kvällen innan matchen mot Kalmar FF:s U 19-killar i U 19 Allsvenska Norra, allt för att komma så väl förberedda som möjligt.

Det räckte emellertid inte för att rubba Kalmar FF. KFF vann med 2-0 (0-0).

Bortalaget fick tidigt sin skyttekung Julius Armalis skadad och tappade en del i slagstyrka, men i drygt 30 minuter stretade Älvsjö på riktigt bra. Gästerna gav sig inte utan kamp, samtidigt som Kalmar FF hade problem med sitt passningsspel. KFF gav ifrån sig bollen alldeles för enkelt och i situationer där man inte var pressat.

Men successivt blev det bättre och KFF tvingade Kevin Wihlner i Älvsjös mål till några riktigt kvalificerade räddningar. Men Wihlner höll nollan intakt in till pausvilan.
– Jag var nöjd med attityden till att vinna tillbaka bollen när vi tappade den. Vår nivå har verkligen höjts när det gäller den biten. Oavsett vilka vi möter och oavsett hur spelet i övrigt ser ut sliter killarna hårt för att vinna bollen, säger Henrik Rydström.

Som dock inte var nöjd med den offensiva delen av spelet. – Jag vet ju vilken skicklighet killarna egentligen besitter. Den visade vi dock alldeles för sällan upp, säger Rydström.

I andra halvlek stod Kalmar FF i princip konstant på Älvsjös planhalva. Gästerna orkade inte och klarade inte av att få fast bollen och under 45 minuter hade man blott ett avslut mot John Håkansson i KFF-målet. Och det gick utanför.

Med drygt 20 minuter kvar förvaltade Svante Ingelsson (Bild) en frispark på bästa sätt. Bollen seglade in i det bortre krysset. Luften gick definitivt ur gästerna och matchen öppnade upp sig. Det utnyttjade Ingelsson en stund senare, när han tog bollen och sprintade förbi Älvsjös backlinje och placerade in 2-0. – Vi vinner rättvist och vi vinner eftersom vi visade tålamod. När spelet inte fungera från start i en match där man är favoriter är det lätt att man tappar fokus i all besvikelse och glömmer bort spelidén. Men killarna malde på och släppte aldrig på allvar in Älvsjö i matchen, säger Henrik Rydström.

Kalmar FF höll nollan för sjätte gången och har bara släppt in två mål på åtta matcher. KFF skuggar Hammarby och Djurgårdens IF i serietoppen. De tre lagen har lika många poäng (20), men KFF har sämst målskillnad.

En mycket läsvärd artikel om Kalmar FF:s talangutveckling i Tipselit hittar du på tipselit.se.