U19: Seger mot BoIS

14 april, 2017 |

Kalmar FF:s U19-killar tog bussen till Landskrona för att möta Landskrona Bois i U 19 Allsvenska Södra.

Och det blev en ny seger för KFF, Bois slogs tillbaka med 2-1 (1-0).
Redan efter drygt 30 sekunder tog Kalmar FF ledningen. Isak Magnusson bröt ett uppspel från hemmalaget och serverade Alexander Ahl-Holmström i djupled och han satte distinkt 1-0.

Sedan kontrollerade ett ungt KFF matchbilden. Visserligen fanns det tendenser till att KFF-spelarna inte fullt ut behärskade underlaget – gräset var en smula ojämnt – men Landskrona Bois kom ingen vart och det var istället Kalmar FF som hade lägen att göra fler mål.
– Första halvlek var helt okej. Jag tycker visserligen att vi borde ha gjort mer av bollinnehavet, blivit tydligare, mer konkreta, men vår defensiva organisation var väldigt solid, säger Henrik Rydström, tränare i Kalmar FF.
Efter paus blev Landskrona Bois mer direkt i sitt spel och via en omställning kunde hemmalaget från nära håll nicka in kvitteringen.
Kalmar FF var på väg att tappa matchen, men samlade ihop sig och tog över tillställningen igen. Dock utan att ha spets på sina anfall. Men Theo Ekströmer blev omkulltacklad i hemmalagets straffområde, domaren dömde straff och Isak Magnusson satte 2-1.
I slutskedet av matchen mobiliserade Landskrona Bois, deras längre bollar tryckte tillbaka KFF, men gästerna kunde reda ut det.
– Jag är inte helt nöjd med vårt agerande sett över 90 minuter. Vi gör det lite för svårt för ofta. Vi har inte – än – fullt ut förstått värdet i att hindra motståndarna från att lyfta långt mot oss. Vi har inte – än – fullt ut förstått vikten av att vinna andrabollar och dueller. Men det är mitt ansvar som tränare att få dem att förstå det och det ska jag göra, säger Henrik Rydström.
Beröm till outtröttlige Isak Magnusson samt Elliot Persson, Matteus Romare och Albin Olsson.