U19: Seger mot IFK Göteborg

14 april, 2018 |

U19 spelade idag säsongens andra match i U19 Allsvenskan Södra efter att förra helgen besegrat Ängelholm på hemmaplan med 3-1.

Idag vart det återigen seger efter att IFK Göteborg besegrats på bortaplan med 2-1 (0-1).

Kalmar började matchen bäst och var ytterst nära att ta ledningen i matchen både en och två gånger. Men istället för ett ledningsmål för KFF var det hemmalaget som stack upp i ett anfall och tog ledningen i 18:e minuten. Efter målet flyttade Göteborg fram positionerna och jämnade ut spelet, och ställningen i halvtid var alltjämt 1-0 till hemmalaget. Andra halvlek började likt den första med ett spelmässigt övertag för KFF, och i den 57:e minuten kvitterar Alexander Ahl Holmström till 1-1 efter ett fint förarbete av Nils Fröling och Edvin Crona.

Efter målet fortsätter KFF skapa målchanser i jakt på ett ledningsmål. Dock skulle det dröja fram till matchminut 88:a innan Alexander Ahl Holmström återigen håller sig framme på ett inspel och placerar in 2-1. Fint framspelad av Calle Gustafsson.

En mycket bra fotbollsmatch mellan två bra lag där Kalmar gör en riktigt bra prestation över 90 minuter.