U21: Falkenberg straffade KFF

8 maj, 2012 |

Tisdagskvällens möte med Falkenbergs FF på bortaplan slutade med tung förlust

Kalmar FF U21 förlorade tisdagskvällens bortamatch mot Falkenbergs FF med 2-1, efter 1-0 i halvtid. Målskytt för KFF blev Erik Hoang (bilden) som gjorde sitt tredje mål för säsongen.

U21-coachen Lasse Johansson ställde ett ungt lag på benen till tisdagskvällens bortamatch mot Falkenbergs FF. Trots att laget föll tungt med 1-2 så gjorde man en klart godkänd insats och med lite flyt kunde man faktiskt plockat åt sig samtliga poäng.

Falkenberg tog ledningen redan i den 10:e minuten och hemmalaget hade med sig 1-0 in till paus. KFF kom ut bättre i andra halvlek och i den 52:e minuten kunde Erik Hoang kvittera när han ryckte ifrån sin bevakning och placerade in bollen intill stolpen. KFF fortsatte att dominera matchbilden efter kvitteringen, men tyvärr lyckades laget inte hålla upp spelet sista 20 minuterna och med kvarten kvar fick hemmalaget straff som man förvaltade på bästa sätt genom att fastställa slutesultatet till 2-1.

Lasse Johansson efter matchen:
– Det blev lite oorganiserat vid deras första mål, men efter det gör vi en klart godkänd insats. Med lite flyt kunde vi fått med oss minst en poäng hem.

Kvällens förlust var den andra raka på en vecka och trots nederlaget ligger KFF kvar på en andra plats i Folksam U21 Södra.

Nu väntar ett längre serieuppehåll och nästa match spelas på hemmaplan 5 juni när man tar emot IFK Värnamo med avspark klockan 17:00 på Fredriksskans.