U21: Förlust mot Elfsborg

23 maj, 2016 |

Pär Ericsson gav KFF ledningen men Elfsborg kunde vända och vinna matchen med 2-1

KFF började matchen bäst och kan också ta ledningen efter tolv minuter genom Pär Ericsson. KFF har sedan flera bra lägen att utöka ledningen men istället kan Elfsborg kvittera genom Thomas Kind Bendiksen på Straff strax innan pausvilan. 1-1 i paus var allt annat än logiskt då Kalmar fört det mesta av spelet och skapat tre, fyra frilägen men där Abbas Hassan i Elfsborgmålet storspelat och höll kvar Boråsarna i matchen.

I den andra halvlek jämnar Elfsborg ut spelet och är det bättre laget inledningsvis men även om KFF börjar hittat tillbaka så är det ridå ner i den 55:e matchminuten när Rami Kabi får till en drömträff och kanske gjorde årets mål inom Svensk fotboll.

Henrik Rydström efter matchen
– Vi är inte tillräckligt bra idag då vi blandar lite högt och lågt i vår prestation. Chansmässigt har vi fler klara målchanser och borde definitivt gjort fler mål i den första halvleken om det inte vore för deras målvakt. I den andra blir vi lite väl fega och tappar fart i våra förflyttningar. Samtidigt gör Elfsborg det bra och ska inte skämmas för att de vinner matchen.

I och med förlusten ligger Kalmar kvar på sina 16 poäg och toppar fortfarande tabellen tre poäng före just Elfsborg som dock har en match mindre spelad.