U21-förlust mot Helsingborg

12 augusti, 2014 |

Kalmar FF U21 föll med 1-2 mot Helsingborgs IF

Det hade behövts en seger med fem måls marginal för att ta Kalmar FF U21 till A-slutspel. Nu slutade den avgörande matchen mot HIF med en 1-2 förlust och den sista slutspelsplatsen går till IFK Göteborg.

Resultatet till trots så var det Kalmar FF som inledde bäst och skapade tre fina målchanser i inledningen. Först var det Filip Sachpekidis som fick ett bra skottläge men bollen smet utanför. Sju minuter senare ställde man om snabbt genom Måns Olström som serverade Svante Ingelsson som fick på en klockren ribbträff. Papa Diouf tog sig sedan förbi sin försvarare på vänsterkanten men avslutet seglade iväg utanför målet.

Minuten därefter kunde istället HIF ta ledningen sedan Boateng rakat in ett inspel från vänsterkanten.

Kalmar FF kom igen och kvitterade i andra halvlek sedan Herman Hallberg spelat fram Sachpekidis som fick två chanser och kunde raka in sin egen retur i målet.

Helsingborg svarade upp med att återta sin ledning sedan inbytte Yassir Al Saadi satte matchens sista mål i den 88:e spelminuten.

Kalmar FF får därmed spela B-slutspel tillsammans med Falkenbergs FF, Helsingborgs IF och Malmö FF där man gör upp om tabellplaceringarna genom ett borta och ett hemmamöte. Först ut för Kalmar FF:s del väntar Helsingborgs IF som man tar sig an den 26 augusti på Olympiafältet i Helsingborg.

Matchfakta från kvällens match hittar du här.