U21: Oavgjort mot Falkenberg

11 april, 2016 |

Kalmar FF:s U21-lag spelade 2-2 borta mot Falkenbergs FF

KFF kom till spel med ett för dagens starkt U21-lag där David Elm skulle göra comeback efter sitt skadeuppehåll och med Viktor Elm och Markus Thorbörnsson i backlinjen, alla tre har för övrigt representerat just Falkenbergs FF tidigare i karärren.

Såväl Kalmar som Falkenberg hade svårt att behandla bollen inledningsvis på den minst sagt ojämna gräsplanen. Och kanske var det just planens beskaffenhet som gjorde att den första halvleken blev chansfattig och mållös.

”Pärlan” fortsätter att göra mål i U21
Direkt i den andra halvleken kunde dock KFF ta ledningen i matchen då Herman Hallbergs hörna letade sig in i mål via en Falkenbergsförsvarare. Falkenberg skulle dock komma tillbaka och i den 65:e minuten lyckade hemmalaget kvittera Kalmars ledning till 1-1.

KFF kunde dock omgående återta ledningen på straff då Pär Ericsson är säkerheten själv från elva meter. Målet innebär att ”Pärlan” gjort mål i sina tre senaste U21-matcher. Men Falkenberg skulle åter komma tillbaka när Zlatan Krizanovic i den 87:e minuten når högst och nickar in sitt andra mål för dagen. Målet blir matchens sista och matchen slutar oavgjort 2-2.

David Elm fick 70 minuter i sin comeback men förblev mållös.

Henrik Rydström efter matchen
– Vi spelade på en gropig gräsplan och spelet blev därefter. Jag är nöjd med vad backlinjen presterar över 90 minuter men i övrigt finns det betydligt mer att önska.