U21: ”Pärlan” avgjorde matchen mot Elfsborg

15 mars, 2016 |

Kalmar FF besegrade Elfsborg med 2-1 i premiären av U21-Allsvenskan efter att Pär Ericsson avgjort med matchens sista spark.

Det var en ungt KFF som tog sig an Elfsborg på Gastens konstgräs under tisdagseftermiddagen. Förutom Pär Ericsson och för dagen inlånade Herman Sillerström så var det idel spelare som fortfarande är juniorer.

Det unga FF-laget startade matchen på ett förtroendegivande sätt men tappade sitt kommando ju längre matchen led. I den första halvlekens sista minut var det istället Elfsborg som kunde utnyttja Kalmarspelarnas passivitet och göra 1-0.

I den andra halvleken stuvar KFF-coachen Henrik Rydström om rejält i laget med fem byten vilka alla gav positiv energi till matchen. Med kvarten kvar att spela kunde inhoppande Robin Clason frispela en annan inhoppare i form av 15-årige Edvin Crona som fri med målvakten kvitterade matchen till 1-1.

Matchen stod sedan och vägde utan att något av lagen riktigt tog tag i spelet. Men i matchens sista minut fick Kalmar FF en frispark på Elfsborgs planhalva, Herman Hallberg lyfte in bollen mot mål och efter lite kalabalik i Elfsborgs straffområde studsade bollen fram till Pär Ericsson som med matchens sista spark avgör tillställningen med ett distinkt avslut till 2-1.

Henrik Rydström efter matchen
– Vi gör en riktigt dålig prestation där vi slarvar med grunderna i såväl anfallsspelet som försvarsspelet. Att vi sedan lyckas vinna matchen är kanske en prestation i sig men över lag så kan både killarna och jag betydligt bättre än vad vi visade idag.

Härnäst för U21:s del väntar ett dubbelmöte med IFK Göteborg då man först möter dem på bortaplan den 21 mars och sedan hemma den 29 mars – det är inte fråga om något slutspel utan båda matcherna är seriematcher i U21 Allsvenska Södra.